Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скука беляза старозагорското дерби

"Берое" и "Верея" направиха изключително скучен мач, който логично завърши при нулево равенство. Най-интересното на стадиона под "Аязмото" не бе играта на двата отбора, а проблемите с електрическото осветление.

Наставникът на "Берое" Александър Томаш излезе в първия си официален мач начело на тима с Душан Перниш на вратата, Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков и Веселин Пенев в отбраната, Кохей Като, Мартин Райнов и Борислав Цонев в средата на терена и триото в атака Ерик Почански, Педро Еуженио и румънецът Драгош Фиртулеску.

Илиан Илиев се завърна на стадиона под "Аязмото", но вече с гостуващия тим на "Верея" и започна двубоя с вратаря Георги Аргилашки, Здравко Илиев, Мирослав Енчев, Селим Бен Джемия и Костадин Слаев в защита, капитанът Елиаш Да Силва, Осман Балде и Венцислав Бенгюзов в халфовата линия и атаката в лицето на Георги Андонов, Селим Керкар и Валери Домовчийски.

Преди началото на срещата и двата отбора бяха аплодирани от публиката на стадион "Берое". Това се дължеше на факта, че голяма част от треньорското ръководство и футболистите на тима от квартал "Кольо Ганчев" са донесли много радост на беройските фенове в миналото.

Двубоят започна с близо половин час закъснение, поради проблем с осветлението на стадион "Берое". Един от южните стълбове изгасна изцяло, а другият наполовина. Въпреки че официалните лица изчакаха проблемът да бъде решен, това не се случи и в крайна сметка двата стартираха срещата. В края на първото полувреме обаче осветлението бе почти изцяло възстановено.

Снимка

Мачът започна с поделено надмощие и без особено интересни ситуации пред двете врати. Все пак беройци атакуваха повече и на няколко пъти имаха шанс да развият опасни атаки, но грешаха при решаващия извеждащ пас. В 21-та минута румънецът Фиртулеску получи топката отдясно в наказателното поле, финтира защитник, но с левия крак стреля встрани от вратата. Малко по-късно Почански бе изведен на прекрасна позиция в наказателното поле, но се спъна в топката и пропиля златна възможност за "зелените".

В самия край на полувремето "Верея" организира опасна контраатака, при която Елиаш изведе отдясно в пеналта Здравко Илиев, но той стреля встрани от целта.

През втората част скуката изобилстваше на стадиона под "Аязмото", като нулевото равенство напълно олицетворяваше случващото се на терена. В 80-та минута Мирослав Енчев получи втори жълт и съответно червен картон. Минута по-късно топката стигна до Педро Еуженио, който от близка дистанция стреля право в Георги Аргилашки. В 88-та минута при разбъркване в наказателното поле на "Верея" топката срещна напречната греда, с което мачът завърши закономерно 0:0.

"Берое" - "Верея" 0:0

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков - 70 мин. жълт картон, Веселин Пенев - капитан( 88 мин. - Матеус Леони), Кохей Като - 38 мин. жълт картон, Мартин Райнов, Борислав Цонев - 68 мин. жълт картон, Ерик Почански( 83 мин. - Денислав Станчев), Педро Еуженио - 54 мин. жълт картон, Драгош Фиртулеску( 57 мин. - Серджиу Негрут); старши треньор: Александър Томаш

"Верея": Георги Аргилашки, Здравко Илиев, Мирослав Енчев - 16 мин. жълт картон, 79 мин. втори жълт и червен картон, Селим Бен Джемия - 67 мин. жълт картон, Костадин Слаев, Елиаш - капитан( 63 мин. - Мехди Фенуш), Осман Балде, Венцислав Бенгюзов( 73 мин. - Петър Витанов), Георги Андонов, Селим Керкар, Валери Домовчийски( 84 мин. - Илия Мунин); старши треньор: Илиан Илиев

Главен съдия: Георги Кабаков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Даниел Петров: Готвим се за дербито на Раднево с тима на "Миньор"

"Завършихме 0:0 в отложения си мач срещу "Габровница" като гости. И двата състава имаха добри възможности, но пропуснаха. Мисля, че крайния резултат бе напълно реален. Теренът там е малко по-труден за игра и традиционно не ни е комфортно да играем..

публикувано на 03.05.24 в 11:25

Живко Желев: Борбата за първото място ще продължи до края на сезона

"Победихме втория тим на "Берое" с 3:0. Мачът започ на добре за нас и още до 10-та минута водехме 2:0. През първата част с трети гол на практика предрешихме изхода на срещата. Доволен съм от моите играчи. Сега те ще почиват няколко дни и след това..

публикувано на 03.05.24 в 11:07

Атанас Апостолов: Пропуснахме добри възможности, но съм доволен от играчите

"Доволен съм от старанието на тима. Не можахме да победим "Сливен". Срещата завърши 1:1, като и ние и те имахме възможности за победа в този мач. Навярно загубата ни в предния кръг в Димитровград оказа психолигическо въздействие на играчите ми...

публикувано на 03.05.24 в 10:54

Златни медали донесоха в Стара Загора възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Отборите на старозагорското училище ГПЧЕ „Ромен Ролан“ завоюваха първите места по бадминтон за юноши и девойки 11. -12. клас. Те донесоха отличията от финалите на Ученическите спортни игри `2024, които се проведоха в град Хасково от 28 април до 1 май...

публикувано на 02.05.24 в 12:26

Великденски футболен турнир събра над 150 деца в Стара Загора

В Стара Загора се проведе Великденски футболен турнир за деца набор 2015 и 2016 година. Участие в него взеха 15 отбора, а срещите се играха в 2 полувремена по 12 минути на спортните игрища зад Централна поща. Това съобщиха от пресцентъра на общината...

публикувано на 02.05.24 в 12:24

11 отличия спечелиха плувци от клуб „Траяна“

В Бургас бе проведено 13-тото издание на турнира по плуване „Талънт Къп“. В надпреварата се включиха 630 състезатели от осем държави. „Много силно и авторитетно състезание“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 02.05.24 в 10:12

Пълен комплект медали извоюваха боксьори от клуб „Стара Загора“

В Петрич бе проведен Държавният личен шампионат по бокс за юноши, родени пред 2008-2009 година. „Участваха 207 състезатели от 47 клуба, състезанието бе доста силно и тежко, имаше голяма конкуренция в категориите“, съобщи за радио „Стара Загора“..

публикувано на 01.05.24 в 14:58

От "Берое" излязоха с позиция относно забраната за трансфери

От "Берое" излязоха с официална позиция относно забраната за трансфери от страна на ФИФА, която беше обявена вчера от БФС. Публикуваме позицията на клуба без редакторска намеса "ПФК Берое иска да изясни ситуацията със санкцията, наложена от ФИФА за..

публикувано на 30.04.24 в 12:01

Добромир Иванов извоюва бронз

На 13 май в Перник предстои Държавното отборно първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст. „Треньорът Антон Кунчев ще води негов отбор, има добър отбор и се надяваме на добро представяне“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров,..

публикувано на 30.04.24 в 09:17

Класика за "Берое" срещу последния

"Берое" започна по най-добрия начин участието си в плейаутната група на Първа футболна лига. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари постигнаха класическа победа с 3:0 като домакин на вече изпадналия "Етър".  С два гола и чудесно представяне в мача се отличи..

публикувано на 29.04.24 в 22:37