Известен хърватски професор оперира в университетската болница в Стара Загора

Проф. д-р Томислав Баудоин
Снимка: UTM

Проф. д-р  Томислав Баудоин, президент на хърватското общество по ринология и ръководител на референтния център по детска оториноларингология към Министерството на здравеопазването на Република Хърватска гостува на Медицинския факултет в Тракийския университет. Известният хърватски професор работи в известната загребската болница, създадена от Ордена на „Милосърдните сестри на Свети Викентий“ през 1846 година. Чете лекции в Медицинския факултет в Загребския университет.

В Стара Загора проф. Баудоин оперира жена с хроничен риноситуит с носна полипоза чрез ендоскопска синус хирургия. Според него едно от най-големите постижения в областта на ринологията е постигнато чрез развитието на ендоскопска синусова хирургия, особено навигационна ендоскопична хирургия, която позволява бързо обучение, като същевременно намалява вероятността от усложнения и грешки. Следобед  проф. д-р  Томислав Баудоин изнесе пред студенти и специализанти лекция на тема: „Заболявания на носа и околоносните кухини – диагностика и лечение“ .

Проф. д-р  Валентин Стоянов - специалист УНГ, ръководител на Катедрата в Тракийския университет - Стара Загора и проф. д-р Томислав Баудоин бяха гости в предаването „Час пик“ с водеща Десислава Крачолова:
Още от категорията

Всяко десето бебе у нас се ражда недоносено

10 на сто от новородените деца у нас са недоносени и тенденцията за около 6000 преждевременни раждания е тревожна на фона на общия спад на раждаемостта  в страната. За това  алармира доц. д-р Христо Мумджиев, началник на Клиниката по неонатология..

публикувано на 16.11.18 в 16:56

Библиотека "Искра" е съвременното информационно и културно средище на казанлъчани

На национален форум, организиран от фондация "Глобални библиотеки - България" в столицата, Община Казанлък получи голямата награда  в категорията „Публична институция, подкрепяща развитието на българските библиотеки“. Отличието бе връчено от известния..

публикувано на 16.11.18 в 12:32

Мониторинговият доклад за България - сделка на Европейската комисия

Частичното прекратяване на мониторинга върху България на три от шестте показателя, е най-вероятно сделка на Европейската комисия с държавата, заради предстоящите през 2019г. избори за Европейски парламент. Това още е и отстъпление от страна на..

публикувано на 14.11.18 в 16:00

Торлака представя "Иваил цар" 2 в Стара Загора

Втората част на историческия си роман „Иваил Цар“ ще представи тази вечер в Стара Загора Стоян Николов – Торлака. Добилият популярност с трилогията си за Северозапада писател ще се срещне с почитателите си от 19ч. в клуб В Jazza. Книгата..

публикувано на 14.11.18 в 10:00

Докато има жадни хора за власт "Приказка за стълбата" написана от Христо Смирненски ще се помни

Днес в Новата конферентна зала в Софийския университет започна Национална научна конференция на тема: "Светове и утопии" Тя е посветена на 120- годишнината от рождението на Христо Смирненски. Литературното събитие организирано от Институтът за литература..

публикувано на 13.11.18 в 17:55

Бъдещето на въглищните централи зависи от екологичните изисквания към тях

Проект като АЕЦ „Белене“ е почти невъзможно да се изгради на пазарен принцип , както е заложено в предлаганата от енергийния министър процедура за избор на инвеститор. Самите потенциални инвеститори – от Китай и Южна Корея държат на държавна..

публикувано на 09.11.18 в 16:05

"Догодина по същото време" с второ гостуване в Стара Загора

И тази година Стара Загора става част от националното турне на пиесата „Догодина по същото време“ с Христо Шопов и Лилия Маравиля. Спектакълът ще се играе на 27 ноември от 19ч. в Драматичен театър Стара Загора. Пиесата е създадена през 1975г. от..

публикувано на 08.11.18 в 16:05

Държавата е слаб арбитър при проблеми с ромите

Ромската общност е като бомба със закъснител и тепърва проблемите ще изплуват на повърхността, смята докторът на историческите науки и автор на монографията „Етническите малцинствата в България“ Ибрахим Карахасан – Чънар“. В интервю по повод..

публикувано на 09.11.18 в 08:45
Кръстина Таскова

Кръстина Таскова: Напълно подкрепяме повишаването на заплатите на учителите, но искаме резултати в качеството на образованието

Парламентарната група на „Воля“ ще подкрепи Бюджет 2018, който е бюджет на статуквото, каза в интервю за Радио Стара Загора Кръстина Таскова, народен представител от партия „Воля“. „Напълно подкрепяме повишаването заплатите на учителите, но..

публикувано на 05.11.18 в 15:09

Красимир Червилов: "Различни кръгове в България и чужбина искат да нанесат политически удар срещу ВМРО"

Има различни кръгове България и в чужбина, които искат да нанесат политически удар срещу ВМРО и Красимир Каракачанов, каза в интервю за Радио Стара Загора областният председател на ВМРО Стара Загора Красимир Червилов. Скандалът в Агенцията за българите..

публикувано на 02.11.18 в 19:38