Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" стартира с победа зимната си подготовка

„Берое“ победи с 3:0 „Созопол“ в първата си контрола от зимната подготовка. Футболистът на проби Астор Килези откри в края на първата част, а Педро Еуженио покачи в 64-ата минута на 2:0. Камен Хаджиев оформи крайното 3:0 в последната минута на срещата.

Душан Перниш започна като вратар. Пред него застанаха Емин Ахмед, Павел Виданов, Георги Динков и Матеус Леони. Като опорни халфове започнаха Мартин Райнов и Никола Гавов, пред тях действаха Антон Карачанаков, Марко Адамович и Астор Килези. В нападение стартира Мартин Камбуров.

В 44-ата минута след добро разиграване Мартин Райнов стреля добре, но топката рикошира в крака на бранител и излезе в корнер. След центрирането на Антон Карачанаков Астор Килези засече с глава и откри резултата за 1:0.

След почивката „Берое“ излезе с изцяло обновена единайсеторка на терена. Пред вратаря Георги Аргилашки заиграха Милен Желев, Камен Хаджиев, Иван Иванов и Веселин Пенев. В средата на терена Кохей Като, Александър Енев и Борислав Цонев. На двете крила Костадин Пеев и Педро Еуженио, а на върха на атаката Серджиу Негрут.

В 64-ата минута резултатът стана 2:0 за „Берое“. Борислав Цонев отне добре топката в средата на терена, напредна на скорост и изведе отлично Педро Еуженио, който, останал сам срещу вратаря, покачи на 2:0. В последната минута на мача Камен Хаджиев засече центриране на Милен Желев и направи от близка дистанция резултата 3:0.

Междувременно стана ясно, че предвидената за сряда контрола с „Арда“ в Кърджали отпада. Вместо това преди да тръгнат за Турция в сряда „зелените“ ще приемат в Стара Загора отбора на „Марица“. По всяка вероятност двубоят ще се играе отново от 13 часа на Спортна база "Берое".

След двубоя наставникът на беройци Александър Томаш заяви:

„Тренировка за нас и за „Созопол“. Да им благодарим, че дойдоха. Като динамика, желание и старание съм доволен. Мисля, че тази контрола беше много по-добре, отколкото лятото първата контрола. Вижда се позиционирането, вижда се движението. Имаше грешки и технически брак и при някои от малките и в подготвителния период. Като цяло положително и съм доволен.“ – каза Томаш.

„Пред младите футболисти предстои много работа и те го знаят. В изграждането на атаката трябва да заемат едни позиции, в момента на атаката трябва да извършват определена работа и когато се защитаваме да заемат съвсем други позиции. Трудно, но ще се случат нещата.“ – допълни той.

„Килези е школуван футболист, но много трябва, за да ме впечатли. Имам много забележки, особено във фаза защита. Аз съм наясно в главата си дали ще пътува с нас, но искам да проведа един разговор с него.“ – обясни специалистът.

„Надявам се да има нови футболисти преди да заминем за Турция, но ако не се случи, то там задължително ще привлечем двама души на проби.“ – каза още той.

„Спекулации няма да коментирам, както и неща от пресата. Нека тези спекулации за футболисти, които не сме взели, също да си останат там.“ – обясни Томаш.

„Павел Виданов имаше удар в крака, имало е и кръв, но като че ли не е опасно и до 1-2 дни ще отшуми, няма да има проблем с връзки. Ще направим нужното и професионалното да му се направи обстоен преглед, за да избегнем травми, които после могат да му донесат проблеми.“ – завърши той.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32