В Хасково измерват безплатно кръвната захар

От днес до 9 ноември МБАЛ - Хасково предлага на своите пациенти безплатно измерване на нивата на кръвна захар чрез глюкомери. Инициативата е част от  кампанията на здравното заведение по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, чиято цел е да се повиши информираността за това заболяване, съобщи за Радио Стара Загора изпълнителният директор д-р Георги Гелов. Измерването на кръвната захар ще се извършва в Диабетния център в Първо вътрешно отделение при МБАЛ- Хасково от 10 до 13 часа, уточни д-р Гелов:
Още от категорията

Кметът Живко Тодоров кани старозагорци на годишния си отчет

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и неговият екип канят гражданите на среща-разговор тази вечер /14 ноември, сряда/ от 18 часа в конферентната зала на хотел „Мериан палас“ в Стара Загора. Пред обществеността ще бъде направен традиционният..

публикувано на 14.11.18 в 07:10

Протестът в Стара Загора - ден трети премина с инцидент

Млад мъж беше отведен в Първо РПУ от полицията, която охраняваше протеста на старозагорци тази вечер. По информация на ОД на МВР причината е, че се е отклонил от колоната на шествието, с което е създал предпоставка за ПТП. На Таньо Димов е съставен акт,..

публикувано на 13.11.18 в 19:20

Започна кампанията за изкупуване на тютюн

В повечето райони на страната започна изкупуването на тазгодишната реколта от тютюн. От едролистния сорт „Бърлей“ вече са изкупени към 50-60 тона.  Интерес има и при тютюна от сортова група „Виржиния“, а всеки момента ще започне изкупуването и на..

публикувано на 13.11.18 в 17:38

ОИЦ - Стара Загора с акция за залесяване

В петък - 16 ноември Областния информационен център – Стара Загора съвместно с Държавно горско стопанство Стара Загора организират акция по залесяване. Инициативата е във връзка с отбелязаната през последната десетдневка на октомври Европейската..

публикувано на 13.11.18 в 17:34

"Азбукари" издигат паметник на добрината

Идеята за издигане на паметник на добрината с лика на дядо Добри набира все по-голяма сила. Това сподели в ефира на Радио Стара Загора Цветомир Николов от сдружение „Азбукари“, което е инициатор на благородната инициатива. Гимназията по..

публикувано на 13.11.18 в 15:54

Славейкови дни в Стара Загора от днес до 19 ноември - снимки

С обявяване на стихотворението „Татковина“ на Петко Рачов Славейков за химн на едноименното Второ основно училище в Стара Загора започнаха тазгодишните Славейкови дни. Вчера е била открита и изложба , в която участват ученици от всички класове..

публикувано на 13.11.18 в 14:14

Търсят пенсионерки за вокална група „Бабсбг“

Кастинг за пеещи, музикални и пластични пенсионерки от Община Казанлък организира НЧ „Искра-1860“. Подборът ще се проведе на 1,2 и 3 декември от 11 до 15 часа в читалището. От избраните ще бъде сформирана вокална група „Бабсбг“, която ще..

публикувано на 14.11.18 в 07:00

Протест срещу високите цени на горивата, данъците и "Гражданска отговорност" в Стара Загора - Ден трети

Протестите срещу високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" продължават и днес. За трети пореден ден излизат и старозагорци. Протестът ще започне от 18ч. в градския парк "Пети..

публикувано на 13.11.18 в 13:51

Гражданите да протестират в рамките на правата им

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на правата им, разрешени от закона.  Той коментира, че разпоредил там където протестите са заявени в общината и е спазен реда, полицаите да организират..

публикувано на 13.11.18 в 13:23

Мъж загина при катастрофа в Стара Загора

Катастрофа между две леки коли отне живота на мъж, а друг е пострадал, съобщи за Радио Стара Загора Радослав Николов от Областната дирекция на МВР - Стара Загора. Произшествието е станало в района на летище Стара Загора около 9 часа. Движението не..

публикувано на 13.11.18 в 12:14