Обявяват групите и графика за безплатно обучение по информатика в Стара Загора

Над 230 са желаещите, които са се регистрирали за по-малко от две седмици в платформата www.4skills.eu за участие в безплатното обучение по информатика в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Подробности за групите, графика, както и допълнителна информация ще бъдат дадени от организаторите от 18.30 часа днес в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора.
4-те модула на иновативното обучение ще запознаят старозагорските ученици от 5-и до 12-и клас с основите на програмирането, роботиката, виртуалната реалност, както и стъпките на успешния стартъп. Полезните умения и знания ще бъдат давани от специалисти от съответните сфери.
Инициативата за безплатното обучение е на Община Стара Загора, преподавателя по информатика Павлин Пеев, три от големите IT фирми у нас, както и на народния представител Радостин Танев.

Още от категорията

Намалява броят на 13 и 14 годишните родилки през 2018 година в Сливен

Намалява броят на 13 и 14 годишните момичета, които са станали майки през 2018, сочи статистиката на родилното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Само четири момичета на 13 години са родили в отделението през отминалата  година. Общо..

публикувано на 21.01.19 в 17:05

Община Сливен с промени в Наредбата за прием на деца в детските градини и ясли

Община Сливен направи промени в Наредбата за прием на децата в детските градини и ясли. „Промяната се налага, поради влезлите  в сила разпоредби за защита на личните данни,“ каза заместник-кметът Пепа Чиликова. Регистрирането на заявления за..

публикувано на 21.01.19 в 16:26

Болница "Тракия" отбеляза за 10-ти път Бабинден

Денят на родилната помощ - Бабинден, отбелязаха и в Акушеро-гинекологичното отделение на болница „Тракия“. По стара традиция беше изпълнен обичая „измиване на ръцете“ на лекари и акушерки.  От откриването на болницата през 2009 година ражданията..

публикувано на 21.01.19 в 16:10

Със специален ритуал Денят на родилната помощ бе отбелязан в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Народната традиция на 21-ви януари, Денят на Родилната помощ бе спазена и в Родилното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Даниела Русева от Павел баня, майка на Дарина, която се е родила на 18-ти януари,  поля ръцете и..

публикувано на 21.01.19 в 16:00

ГЕРБ започва подредбата на изборната листа за участие в изборите за Европарламент

От днес до 20 февруари ще се провеждат номинационните събрания на партия ГЕРБ, в които ще бъде подредена листата им за участие в изборите за Европарламент. Това съобщи за Радио Стара Загора областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Като..

публикувано на 21.01.19 в 15:29

Откриват традиционната Младежка художествена изложба

Традиционната Младежка януарска художествена изложба ще бъде открита тази вечер от 18 ч. в изложбена зала „Байер“ в Стара Загора. Около 50 творби на близо 25 автора ще бъдат  представени тази година в експозицията. Това са млади художници и..

публикувано на 21.01.19 в 14:42

Прожектират филми за Първата световна война в залата на операта

В залата на Държавна опера Стара Загора днес от 18.00 ч. ще се състои прожекция на  филмите „България влиза в Първата световна война“ и „Разгромът на Сърбия“, първа и втора част от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната..

публикувано на 21.01.19 в 13:34

Глобяват фирми за забавени ремонти в Стара Загора

Община Стара Загора ще санкционира фирмите, които в момента извършват ремонти на сградите на СУ „Железник“ и детска градина „Звездица“. Причината за това е забавяне в работата. Това обяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Двата ремонта са..

публикувано на 21.01.19 в 13:20

Катастрофално расте броят на ражданията със секцио

Катастрофален е вече броят на ражданията в България с хирургическа намеса, в някои болници процентът надхвърля 50 , каза в Деня на родилната помощ  д-р Неделчо Тотев , гинеколог и директор на чирпанската многопрофилна болница. По думите му..

публикувано на 21.01.19 в 08:57

Системата за прием в детските ясли и градини отваря днес

На 21 януари ще бъде отворена системата за електронно записване на децата в яслите и детските гради в община Стара Загора , съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. От началото на декември миналата година се провежда ежегодната профилактика, която е по..

обновено на 21.01.19 в 07:01