С наградата "Румен Камбуров" Търговската гимназия отличи свои ученици

Ученици на Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора  бяха отличени с награда на името на учителя по география Румен Камбуров за постигнати високи резултати. Наградата е учредена от бившите възпитаници на гимназията Димитър Желев и Георги Георгиев през 2013 год и е в размер на 500 лв. На празника на училището на Никулден, отличието получиха учениците от 11 клас- Силвия Андреева, Живко Петров, Мирела Господинова и Стефан Колев. Наградите връчиха  Диян Димитров- общински съветник и председател на Финансовата комисия в Общинския съвет и журналистът Желязко Динев-  и двамата възпитаници на гимназията.

Румен Камбуров почина през 2012 год. като голяма част от живота си отдаде на учителската професия и на своите възпитаници от Математическата и Търговската гимназии в Стара Загора..


Още от категорията

Стара Загора е домакин на Българския географски фестивал

Рекорден брой участници – над 600, са регистрирани за петото издание на Българския географски фестивал, който ще се проведе на 20 и 21 април 2019 г. в Стара Загора. Първото издание бе в Ямбол през 2015 г., следващите се проведоха в Казанлък,..

обновено на 19.04.19 в 15:14

Пролетно почистване на Казанлък организира Общината преди Цветница

"Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!". Под това мото ще се проведе тазгодишната кампания на Община Казанлък за пролетно почистване на града. Общината кани гражданите и администрацията да се включат активно в..

публикувано на 19.04.19 в 15:13

Проект за изграждане на паметник в село Шейново е одобрен от министерството на отбраната

Проект за изграждането на паметник на загиналите във войните жители на казанлъшкото село Шейново бе одобрен от Областната комисия „Военни паметници“ под председателството на областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Днес се проведе..

публикувано на 19.04.19 в 15:08

Със спектакъла "Мадам Бътерфлай" почитаме оперната легенда Миньо Минев

От 19:00 часа  Държавна опера - Стара Загора ще представи постановката на операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини. Спектакълът е посветен на 100-годишнината от рождението на Миньо Минев, съобщиха от Операта. На 5 февруари 2019 г. се..

публикувано на 19.04.19 в 15:05

Откриват дарителска сметка за възстановяване на църквата в с.Памукчии и довършване на храм "Св. Игнатий Старозагорски"

Дарителска сметка за довършване и възстановяване на два православни храма в епархията ще бъде разкрита в първия ден след Великден, съобщи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Средствата ще бъдат за завършване на..

публикувано на 19.04.19 в 13:47

Пролетните валежи спасяват есенниците

Състоянието на есенните култури, пшеница, ечемик и рапица е добро след обилните валежи от 50 до 80 литра на квадратен метър в региона през последната седмица. Това коментира за радио Стара Загора Цветан Берберов, председател на Тракийския съюз на..

публикувано на 19.04.19 в 10:50

Събраха 14 200 лева за дострояването на църквата „Св.Иван Рилски” в Хасково

На благотворителна среща снощи бяха събрани нови средства за доизграждане на църквата „Св.Иван Рилски” в най-големия Хасковски квартал „Орфей” . Благотворителната  проява бе организирана от  Църковното настоятелство на Православен храм „Св.Иван..

публикувано на 19.04.19 в 06:58

Вече са ясни кандидатките за Царица Роза 2019

За първи път кандидатките за короната на Царица роза 2019 се събраха на среща с Кмета Галина Стоянова в Община Казанлък. „Достойно за уважение е решението да се явите на конкурса!“, поздрави момичетата за смелостта Кметът на Казанлък. „Това показва, че..

публикувано на 19.04.19 в 06:40
В Центъра за обществена подкрепа в Казанлък бяха представени официално две нови услуги за града: „Спешен център за настаняване на деца в риск“ и „Синя стая”.

В Казанлък откриха Спешен център за настаняване на деца в риск и „Синя стая”

В Центъра за обществена подкрепа в Казанлък бяха представени официално две нови услуги за града: „Спешен център за настаняване на деца в риск“ и „Синя стая”. Директорът на Центъра за обществена подкрепа Мария Гинева и официалните гости. „..

публикувано на 19.04.19 в 06:27

Изнасяме 650 тона шафранови луковици за Китай, има интерес и към български вина и чай

Форум за представяне на дейността и проектите на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа се проведe този следобед  в Стара Загора. На него присъстваха експерти от..

публикувано на 18.04.19 в 17:30