Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" излезе от мъглата за победа над "Левски"(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

9
Снимка: Живко Иванов

В последния кръг преди зимната пауза "Берое" надделя над "Левски" с 2:1. В герои за старозагорци се превърнаха Мартин Камбуров и Александър Василев, а за гостите Габриел Обертан бе точен с далечен удар. Последната за годината среща и за двата тима премина бе играна при гъста мъгла на стадион "Берое", което се отрази на посещаемостта-едва 1700 души.  

В първите минути и двата отбора подходиха предпазливо, поради което коженото кълбо се движеше основно в централната част на терена. Първото по-сериозно голово положение се откри пред вратата на домакините. Звездата на столичани Габриел Обертан напредна през центъра и след като преодоля двама играчи в зелено стреля от границата на накателното поле, но Душан Перниш улови. След тази ситуация в следващите 20 минути феновете по трибуните не станаха свидетели на нищо съществено. В 27-та минута левскарите за втори път застрашиха вратата на "Берое". Паулиньо намери Станислав Костов, който продължи за Жерсон Кабрал. Футболистът с номер 26 стреля, ударът му рикошира в защитник и излъга Перниш, но топката излезе в корнер, от които не последва нищо опасно. Първият сериозен пропуск за гостите дойде в 30-та минута, когато след едно центриране на Давиде Мариани от фаул топката беше изчистена към непокрития в наказателното поле Паулиньо. Офанзивният играч в схемата на "Левски" стреля почти без подготовка, но коженото кълбо премина високо над вратата на "Берое".

Снимка

Още в ответната атака старозагорци показаха, че могат да създадат сериозни трудности на своя съперник. Мартин Камбуров беше оставен непокрит около точката на дузпата и стреля, но ударът му беше избит от Полачек. Пропускът за голмайстора на "зелените" се оказа генерална репетиция за случилото се малко по-късно. В 39-та минута "Берое" откриу резултата. Мартин Камбуров отне топката от Давиде Мариани, подаде към Борислав Цонев пред наказателното поле, а десетката на старозагорци с едно докосване матира отбраната в синьо. Останал сам срещу Полачек Мартин Камбуров технично премина покрай него и на празна врата направи резултата 1:0. Голът буквално "попари" гостите, които до този момент бяха една идея по-инициативния отбор. До края възпитаниците на Славиша Стоянович не успяха да отговорят на предизвикателството. Домакините от своя страна бяха доволни от преднината и не дадоха шанс на своя противник за нещо преди почивката. 

Снимка

На полувремето столичани извършиха една промяна. Пауло Менезеш бе заменен от Серджио Буш. Засилването на офанзивната мощ на "сините" не даде никакви резултати. В първите 20 минути на втората част "Левски" не успяваше да достигне до каквато и да е ситуация. В същото време играчите на Александър Томаш показаха далеч по-голяма организираност и желание за игра. В 61-та минута при опасна контраатака "Берое" бе близо да удвои резултата, но последният пас на Алфредо не намери излизащия абсолютно непокрит в наказателното поле Мартин Камбуров. Ситуацията като че ли стресна треньорът на гостите и той прибягна до втора промяна. Давиде Мариани бе заменен от Фелипе Нашименто. Малко по-късно и Александър Томаш направи първа промяна в стартовия си състав. Алфредо напусна терена за сметка на Рубен Бриджидо. 

Въпреки преднината играчите в зелено-бяло пренесоха играта в половината на "Левски". Доминацията на старозагорци обаче не застраши по никакъв начин стража на гостите Мартин Полачек. Вместо това при едно от редките си нападения по дясното крило "сините" бяха близо до изравняване на резултата. Цветкович центрира в наказателното поле, където връхлитащият Серджиу Буш засече с глава, но за щастие на феновете на "Берое" топката премина на сантиметри нас напречната греда. Тринайсет минути преди края на редовното време Габриел Обертан със силен удар направи резултата 1:1. Звездата на "сините" пое топката от ляво по нападението, сви към центъра и на около метър от границата на наказателното поле направи безпомощен Душан Перниш. 

Шоуто обаче не бе свършило. Буквално след като изпълниха центъра старозагорци организираха атака, при която Бриджидо центрира отдясно и оставеният напълно сам Александър Василев от 3 метра прати коженото кълбо във вратата на "Левски". 2:1 за "Берое" в 78-та минута. 

Веднага след попадението Славиша Стояновиш направи и последната си промяна. Атанас Кабов замени Кабрал. Опитите на гостите за нещо по-значимо обаче не дадохда никакъв резултат. В заключителните минути отново Мартин Камбуров бе близо да отбеже трето попадение, но ударът му от малък ъгъл бе отразен с вещина от стража Полачек. Последният съдийски сигнал на главния съдия Владимир Вълков дойде при крайното 2:1 за "Берое". С победата "зелените" събраха 36 точки преди началото на пролетния дял. Възпитаниците на Александър Томаш заемат 4-то място с точка повече от "Ботев"(Пд), които утре играят последния си двубой за годината. 

Състави:

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Александър Цветков, Мартин Райнов(к), Борислав Цонев, Иван Минчев(73'Александър Василев), Алфредо Мартинс(68'Бригидо), Мартин Камбуров;

Старши треньор: Александър Томаш

"Левски": Мартин Полачек, Иван Горанов(к), Давид Яблонски, Хали Тиам, Милош Цветкович, Пауло Менезеш(45' Серджио Буш), Давиде Мариани(66' Фелипе Нашименто), Нуно Рейш, Йерсон Кабрал(83'Атанас Кабов), Габриел Обертан, Станислав Костов

Старши треньор: Славиша Стоянович



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32