„Срещи с българи на Острова“

Старозагорка е финалист в две категории на първите Български Бизнес Награди във Великобритания

Мариела Благовестова завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ през 2011 година в паралелка със засилено изучаване на английски и немски език. Още същата година заминава за Лондон, където продължава образованието си в Британски университет със специалност Events Management & Fashion Marketing (Организация на Събития и Моден Маркетинг). Споделя, че пътят не е бил лек, тъй като освен за курсовите работи и презентациите е трябвало да се грижи и за семейството си и новородената си дъщеря, но е горда и щастлива от постигнатите резултати.

По време на обучението си Мариела работи почасово като промоутър и модел. И от двете начинания се учи на основни принципи на традиционния маркетинг, изграждането на бранд имидж и стратегии за бизнес развитие. Месец след завършването си започва първата си офис работа в английска фирма за малки забавни подаръци и канцеларски материали. Дори не успява да отиде на церемонията по дипломирането си, но казва, че не съжалява изобщо. Длъжността й е временна и няма общо с маркетинг, но я учи на организираност, ефективност и работа с хора в динамична корпоративна среда.

Мариела създава собствен уебсайт и бизнес профили в социалните мрежи, където намира нови клиенти. Междувременно ражда и второто си дете. След известно време включва в екипа си бранд специалист, който работи по проектите, свързани с лого дизайн и дизайн на рекламни материали, организатор на събития и уеб дизайнер. Мариела разширява познанията си по дигитален маркетинг като посещава множество курсове по работа със социалните мрежи, оптимизация за търсачките, видео маркетинг и контент маркетинг. Това става основния фокус на Мариела Благо Консултанси (Mariella Blago Consultancy).

Благодарение на активността си в социалните мрежи, през 2018, старозагорката става посланик на първите Български Бизнес Награди във Великобритания. Конкурсът се организира от две успешни бизнес дами на Острова, Деси Колева и Ирена Сиракова. Идеята на инициативата е да подкрепи и популяризира българския бизнес извън граница, както и да обори грешно-създаденото впечатление, че българите в Англия отиват там само, за да се облагодетелстват от държавата и да живеят на помощи. Всъщност нашите сънародници имат много идеи и работят над тях. Развиват малки и големи бизнеси успешно, чрез което подпомагат и Британската, и българската икономика.

Освен посланик, Мариела е и финалист в 2 от 24-те категории на Бизнес Наградите – Онлайн Бизнес на Годината и Фокус върху Клиента. Победителите във всяка категория ще бъдат обявени на 12-ти май на тържествена церемония по награждаване във финансовия център на Лондон и Великобритания, Канари Уарф. На събитието се очаква да присъстват много български и интернационални медии, кметове на различни общини в Лондон, членове на големи бизнес асоциации, кметът на Лондон и Принц Кирил и семейството му. 

В звуковите файлове можете да чуете интервюто на Ина Николова с Мариела Благовестова.

Галерия

Още от категорията

Балет "Арабеск" - с гала спектакъл в Стара Загора

На 28 май старозагорските ценители на балетното изкуство ще имат възможността за видят  гала спектакъла „50 години балет „Арабеск“. Ще бъдат изпълнени пиеси на български и чужди хореографи от Германия, САЩ, и Обединено Кралство. „Реверанс към..

публикувано на 23.05.19 в 13:16

Мария Данева от Стара Загора, 20 пъти безвъзмезден кръводарител: Дарете кръв, за да сте здрави!

Кръводаряването е хуманен акт, който спасява човешки живот. Процедурата е безопасна, а даряването на кръв е полезно за здравето на хората. Това коментира в Световния ден на кръводарителя 23 май Мария Данева, дългогодишен кръводарител от Стара Загора...

публикувано на 23.05.19 в 11:30

Фестивал на българската азбука в Лондон

За втори пореден път в сърцето на Лондон българи канят лондончани на фестивал, посветен на българската азбука, просвета и култура. Фестивалът представя български творци в Лондон и техни творби. Подготвена е програма с участия на музиканти, писатели,..

публикувано на 19.05.19 в 11:00

Вероника Кънева е Царица Роза 2019 на Казанлък

Красивата надпревара за чар, красота и интелигентност спечели абитуриентката на Природо-математическа гимназия  „Никола Обрешков” Вероника Кънева. За нейни подгласнички журито отличи Стела Владева и Кристияна Митева, и двете – възпитанички на..

публикувано на 18.05.19 в 10:17

И ЦДГ "Пролет" в Стара Загора се включи в "Революция в храненето"

“Не яж боклуци, яж зеленчуци” под това мото премина днешният ден в ЦДГ № 13 „Пролет“ в Стара Загора .  Децата казаха „не“ на опакованите храни и изработиха зеленчукови гъбки и калинки заедно със своите родители и учители.Те станаха част от..

публикувано на 17.05.19 в 15:07

Започна набирането на кандидатите в "Приеми ме на село" 2019

Инициативата "Приеми ме на село", която се осъществява с подкрепата на Община Габрово, дава за поредна година възможност на деца и младежи да се включат в единствена по рода си кампания. С "баба и дядо под наем" как "внуци назаем" изучават отблизо..

публикувано на 16.05.19 в 12:09

Международен фестивал на комедийния театър Габрово 2019

В столицата на хумора и сатирата  до 17-и май продължава единадесетият Международен фестивал на комедийния театър Габрово 2019 . Неговото пилотно издание е през 1998 година, тогава негови кръстници стават Нина и Зуека с прочутото им представление „Шинел”...

публикувано на 15.05.19 в 09:40

Дигитална седянка организират в Стара Загора

Дигитална седянка ще проведе в Стара Загора. Тя се организира от сдружение "Моята българска история". Проявата е насрочена за 14 май от 18:30  часа в  ZaraLab  в Стара Загора. Входът е свободен за всички желаещи. На седянката старозагорци могат..

обновено на 14.05.19 в 09:15

Сливенската галерия "Май" представя изложба на художника от Ямбол Стефан Качаков

Сливенската галерия "Май" представя изложба на художника от Ямбол Стефан Качаков. Откриването е на 14 май от 17.45 часа, съобщи галеристката Благовеста Желязкова. "Експозицията ще ни отведе в свят от живописно поднесени пейзажи, наситени от духа на природа...

публикувано на 13.05.19 в 16:14

В Габрово започва Международният фестивал на комедийния спектакъл

Повече от сто артисти от страната и от Македония ще играят на сцената на габровския драматичен театър "Рачо Стоянов". Единайсетото издание на Международния фестивал на комедийния спектакъл започва днес и ще продължи до 17 май. Това съобщи Меглена Златева от..

публикувано на 13.05.19 в 15:31