Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седма загуба от 13 кръга за "Берое"

"Берое" допусна седма загуба от 13 мача в българския шампионат. При домакинството си на "Славия" старозагорци загубиха с 1:2, което сложи точка на търпението на беройските фенове, които поискаха оставката на треньора Александър Томаш.

Старши треньорът на "Берое" Александър Томаш не можеше да разчита на наказания Александър Василев и контузените Иван Бандаловски, Виктор Генев и Карлос Охене. Това наложи от първата минута да започнат резервните бекове Петко Цанков и Ахмед Тоуба, а до Ерол Алкан в центъра на отбраната застана Георги Ангелов. В халфовата линия действаха Александър Цветков, Яя Меледже и Иван Минчев, а в атака триото бе съставено от Вандерсон, Рубен Бриджидо и Мартин Камбуров. През второто полувреме в търсенето на обрат в игра се появиха Ибрахима Конте, Педро Еуженио и Зоран Йосипович.

Скучно начало беляза първите минути на градския стадион "Берое" в Стара Загора. Единствената по-интересна ситуация през първите 25 минути се оказа една грешка на Александър Цветков, който сбърка пас към свой съотборник. Коженото кълбо попадна в Емил Стоев от гостите, който опита да изведе Галин Иванов, но Перниш внимаваше и изчисти. Малко след това Меледже се оказа много близо до това да открие резултата след леко комичен рикошет. Халфът на старозагорци овладя една избита топка пред наказателното поле на Славия, стреля, но ударът му попадна в крака на намиращия се в близост Иван Минчев. Топката излъга стража на столичани, който вече бе тръгнал в обратния ъгъл, но в крайна сметка премина на сантиметри над напречната греда. Видимо в първите минути славистите нямаха нищо против да предоставят инициативата на Берое и да изчакват на контраатаки. До такива обаче така и не се стигаше. От другата страна играчите на Томаш не успяваха да пробият добре групираната отбрана на "белите". 

Приспиващото темпо на стадиона повлия разконцентриращо на стража на старозагорци Душан Перниш. В 41 минута словакът излезе нерачетено и единствено намесата на Георги Ангелов предотврати възможността "Славия" да се оттегли с гол аванс. За щастие на малкото фенове по трибуните главният съдия Радослав Гидженов сложи край на скучната първа част след само 40 секунди продължение. 

Второто полувреме започна с шок за домакините. Необяснимо защо те предоставиха инициативата на столичани, които в 50-та минута поведоха в резултата. Славчо Шоколаров центрира от корнер, топката бе изчистена, но попадна на крака на Георги Йомов, който, падайки на тревата, стреля много точно по диагонал. Перниш докосна топката, но не успя да предотврати попадението - 0:1. Александър Томаш се опита да промени слабото представяне на подопечните си с пускането в игра на Ибрахима Конте и Педро Еуженио на местата на Александър Цветков и Вандерсон. Въпреки това в следващите минути беройци така и не успяваха да организират нещо опасно пред вратата на противника. Все пак в 67-та минута "Берое" стигна до изравнителен гол. След многоходова акция Камбуров изведе Бриджидо отдясно, той центрира остро в пеналта, където най-ниският на терена Иван Минчев отклони с глава към далечния ъгъл, топката се отби в гредата и влезе в мрежата за 1:1.

Дори това попадение не даде необходимия импулс в играта на "зелените". "Славия" продължи да атакува опасно на бърза атака и резултатът не закъсня. В 75-та минута "белите" поведоха с 2:1. Христо Попадийн центрира в наказателното поле, Радослав Кирилов не успя да овладее добре топката, тя обаче попадна у капитана Галин Иванов, който с точен удар в долния десен ъгъл огорчи за втори път Перниш.

Старозагорци отново се оказаха догонващи в резултата и трябваше бързо да измислят нещо по-интересно в предни позиции. В 83-та минута се откри огромен шанс пред Мартин Камбуров, който обаче пропусна да донесе точката за своите. Влезлият малко по-рано нападател Зоран Йосипович го изведе сам срещу вратаря отдясно по атаката, но шутът на Камбуров попадна право на плонжа на стража на гостите Георги Георгиев. До края се запомни още един пропуск за домакините. В даденото от съдията продължение Мартин Камбуров не успя да засече точно центриране отдясно, с което мачът приключи.

"Берое" вече е на осмо място в класирането с 18 точки, изпреварен от "Славия", които имат вече 19. В следващия кръг на 29 октомври от 13:30 часа "Берое" е домакин на "Ботев" Враца.

"Берое" - "Славия" 1:2 Георги Йомов 50 мин., Галин Иванов 75 мин.; Иван Минчев 67 мин.

Състави:

"Берое": Душан Перниш, Ахмед Тоуба, Ерол Алкан, Георги Ангелов, Петко Цанков( 76 мин. Зоран Йосипович - 84 мин. жълт картон), Александър Цветков( 54 мин. - Ибрахима Конте - 92 мин. жълт картон), Яя Меледже - 59 мин. жълт картон, Иван Минчев - 74 мин. жълт картон, Рубен Бриджидо, Вандерсон( 60 мин. - Педро Еуженио), Мартин Камбуров(к);

Старши треньор: Александър Томаш

"Славия": Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн - 54 мин. жълт картон, Славчо Шоколаров,  Янис Карабельов - 84 мин. жълт картон, Радослав Кирилов( 91 мин. - Владислав Узунов), Емил Стоев - 32 мин. жълт картон( 63 мин. Венцислав Бенгозюв), Георги Йомов( 87 мин. - Калоян Кръстев), Галин Иванов(к) - 41 мин. жълт картон;

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: Радослав Гидженов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40