Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилно приложение улеснява паркирането в „Зелена зона" в Стара Загора

От днес жителите и гостите на Стара Загора  вече могат да заплатят престоя си в платените зони за кратковременно паркиране и чрез мобилното приложение PayPark. След еднократно въвеждане на данните за автомобила,  апликацията дава възможност за бързо, лесно и удобно заплащане чрез SMS или банкова карта. Като системата ще запазва данните на потребителя, а при необходимост могат да бъдат правени и промени. Чрез новия метод потребителите ще заплащат само стойността на услугата, но не и начисленията към мобилните оператори за SMS.
Нововъведението е с цел улеснение на потребителите, ползващи възможността за паркиране в рамките на „Зелена зона" на територията на общината. Предимствата са лесно заплащане само с един клик, история на извършените плащания и пряка връзка с кол-центъра. Дигиталното безкасово плащане позволява услугата да бъде използвана и от чуждестранни граждани, които имат банкови карти MasterCard или Visa.
Приложението показва пределите на Зоната като автоматично определя дали превозното средство попада в зона на платено паркинг спрямо локацията. За улеснение на гостите на Стара Загора има възможност за запазване на местоположение при паркиране в платената зона с цел по-лесна навигация до автомобила впоследствие.Новата услуга дава предоставя  детайлна история на всички направени плащания и позволява да се визуализира информация като работно време на платена зона за паркиране.
Инсталирането на мобилното приложение е безплатно и може да бъде намерено в Google Play на адрес:

 https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.teracomm.paypark&hl=en


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СУ

Барелеф на даскал Атанас Иванов ще бъде изграден във фоайето на СУ "Иван Вазов"

Барелеф на даскал Атанас Иванов, дал началото на светското образование в Стара Загора ще бъде изграден във фоайето на Средно училище „Иван Вазов“, съобщи директорът на учебното заведение Динко Цвятков. Той допълни, че инициативата за това е на..

публикувано на 17.09.24 в 11:25
Доц. Йовчо Йовчев в студиото на

Стартират строителните дейности по хеликоптерната площадка на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора

До края на седмицата ще стартират строителните дейности по хеликоптерната площадка на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, съобщи в ефира на РСЗ  директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев. Срокът за..

публикувано на 17.09.24 в 11:06

Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

Църквата почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София и отдава почит на християнските добродетели, чиито имена носят те. Преданието разказва, че през втората половина на І в. в Рим е живяла една благочестива жена, християнка. Тя се..

публикувано на 17.09.24 в 06:29

Затварят за час важно кръгово кръстовище в Стара Загора

Провеждането на Европейската седмица на мобилността ще промени само за час движението по кръстовище с кръгово движение в Стара Загора днес.  Промяната се случва със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Ограничението е с цел да се..

публикувано на 17.09.24 в 06:00

Национална художествена гимназия в Сливен се сдоби с новопостроено общежитие

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович" Сливен заедно с откриването на учебната година откри и новоизграденото общежитие за възпитаниците си. Негово високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений благослови ученици и учители и отслужи..

публикувано на 16.09.24 в 18:39

Служители на ГДБОП разкриха лаборатория за метамфетамин в Сливен

Петима са арестувани при специализираната операция на ГДБОП в Сливен. Разбита е нарколаборатория от домашен тип, открити са наркотици и незаконно оръжие. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура Сливен  на 13 септември т.г.  В..

публикувано на 16.09.24 в 17:00

Кметът на Чирпан: Образованието и младите хора са основният ни приоритет

„Образованието и младите хора са основният приоритет на общинското ръководство, който бе заявен още преди пет години. Само тук  проектите, които реализирахме са на стойност близо 1 млн. 176 хил. лева" , каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов  при..

публикувано на 16.09.24 в 16:22

Тракийски университет – Стара Загора и СНЦ „Тракийски съюз на зърнопроизводителите" започват сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков и управителят на СНЦ „Тракийски съюз на зърнопроизводителите" Радослав Христов подписаха меморандум за сътрудничество , ориентирано към съвместна дейност, методическа и експертна..

публикувано на 16.09.24 в 16:18

Младите хора имат интерес към предприемачеството, нямат информация

Община Стара Загора, в лицето на отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“, подготвя проект - Стратегия за развитие на предприемачеството, иновациите и дигитализацията в областта, както и пътна карта за внедряването ѝ. Той е..

публикувано на 16.09.24 в 16:00
Искра Михайлова

Искра Михайлова ще води листата на "Възраждане" в Стара Загора

Досегашният депутат от "Възраждане" от Старозагорския избирателен район Искра Михайлова ще оглави отново листата на формацията за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. На пресконференция в столицата лидерът на партията Костадин Костадинов..

публикувано на 16.09.24 в 15:41