Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цяла нощ продължи гасенето на пожара край Казанлък

| обновено на 18.08.22 в 08:16

Продължава гасенето на пожара край Казанлък. Екипи на пожарната, военни, горски и доброволци, през цялата нощ изграждаха периметър около огъня, за да не допуснат разрастването му. 

Пристигнаха и багери от "Мини Марица-изток". Няма данни за изгорели къщи във вилната зона. Няма пострадали хора.

Пътят към Казанлък – Мъглиж  остава затворен. Трафикът се осъществяваше през обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и обратно.

Към 8 часа тази сутрин обстановката в района на пожара бе спокойна.

За ситуацията началникът на старозагорската пожарна комисар Стоян Колев каза:

"Фронтът от западната страна е спрян, фронтът от северната страна е спрян на четири пети, остава да се работи на североизток. Източната страна с машини от "Мини Марица-изток" и от Югоизточното държавно горско предприятие е подсигурена с просека, която успяхме да удържим през нощта. И южната част – двулентовият път там, нещата в момента в най-източната част излизат някои от езиците на пожара, екипите са на място".

Очаква се днес в гасенето на пожара да се включат и два хеликоптера. Мобилизирани са е както и пожарната в Казанлък, така и военните.


По първоначални данни огънят е засегнал около 1200-1400 декара земя.



Областният управител на Стара Загора Иван Чолаков:

"Щетите се изчисляват първоначално, по карти, на около 1200-1400 декара приблизително, като една много малка част от около 10 декара са частни. По първоначални сведения около 250 декара е държавният горски фонд, а останалото е общински – храсти, треви".

Към момента няма данни за засегнати вилни постройки, уточни областният управител на Стара Загора:

"Да, но с оглед на периметъра, района, който е обхванат от пожара, смятаме, че е възможно да има засегнати такива. На по-късен етап, като се извърши нов обход, ще стане ясно категорично."

Властите уточниха, че пожарът е започнал след обезвреждане на невзривени боеприпаси.

По публикацията работиха: Моника Съртонева, Елена Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Отбелязваме 147 години от боевете за защитата на Стара Загора

147 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война ще бъдат тържествено отбелязани днес на различни паметници в града и общината.   В 10 часа започва и общоградският ритуал в знак на почит и благодарност..

публикувано на 31.07.24 в 09:22

Изследвания и консултация за хепатит организират в Стара Загора

Да края на седмицата продължават инициативите на Регионалната здравна инспекция свързани със Световния ден за борба с хепатита. По този повод на 1 август от 10 до 13,30 часа желаещите да се изследват за заболяването, както и да получат консултации..

публикувано на 31.07.24 в 09:07
Проф. Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Жегите и сушата в Старозагорско продължават и през август

През август за района на Стара Загора се очаква средна месечна температура около 27 градуса, което е с около градус и половина над нормата, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. По думите му валежите ще са с около 30 процента по-малко от..

публикувано на 31.07.24 в 09:00
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Готови сме за еврото, което ще изсветли икономиката

Добре би било Законът за еврото да се приеме окончателно в рамките на това Народно събрание и да се прилага. Това мнение изрази пред Радио Стара Загора икономистът Румен Гълъбинов. Освен законодателството, по пътя към единната валута са важни и..

публикувано на 31.07.24 в 08:05

Локализирани са пожарите край старозагорските села Дълбоки и Еленино

Пожарите, които възникнаха в следобедните часове в близост до старозагорските села Дълбоки и Еленино, са локализирани, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 30.07.24 в 19:05

В Стара Загора ще обработват открити площи за унищожаване на комарите

Община Стара Загора ще извърши третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Това е по-ефективният метод за борбата срещу комарите, коментират от фирмата, ангажирана с дейностите. График: Сряда,..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът край Дълбоки още не е потушен

Главният път Стара Загора - Нова Загора при разклона за село Дълбоки е затворен и движението се пренасочва през с. Оряховица. Това съобщиха жители на село Дълбоки, където по-рано днес избухна пожар.  4 екипа на пожарната, служители на горското стопанство..

публикувано на 30.07.24 в 16:59

Утре изтича срокът да се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2024 г.

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ..

публикувано на 30.07.24 в 16:26

Отново пожар край село Дълбоки

Пожар възникна този следобед край старозагорското село Дълбоки. Сигналът за огъня е подаден малко след 15.00 часа, съобщиха от противопожарната служба в Стара Загора. От там уточниха, че горят сухи треви в южния край на селото, но няма опасност за..

публикувано на 30.07.24 в 16:06

Седем медала от Сеул за старозагорските математици

С общо седем медала ще се завърнат старозагорските млади математици от състезанието Азия оупън, съобщи във фейсбук профила си математикът Любомир Любенов.    "Днес в Сеул приключва азиатският математически маратон.  Предстои церемонията по..

публикувано на 30.07.24 в 15:00