Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Сиди: ВМРО няма място на калното политическо поле

Снимка: БГНЕС

„Преценихме, че ВМРО БНД няма място на това отвратително кално политическо поле“, така коментира съпредседателят на партията Александър Сиди решението на Изпълнителния й комитет политическата сила да не участва на изборите на 2 април. Вместо това воеводите започват кампания за гласуване с "Не подкрепям никого".

Той припомни опитите на организацията за коалиционно споразумение, които обаче не са се увенчали с успех. „Не намерихме общия път на правене на политика, която да изведе страната от тази безумна криза. Това няма как да стане, без да се обединят здравомислещите, наричащите себе си "патриотични консервативни партии", за да предложим различната алтернатива. За съжаление обаче и при този наш пореден опит надделя политическото его“, отбеляза той Сиди.  По думите му партията не е видяла смисъл да се да се явява на едни предварително обречени избори и ще се концентрира върху подготовката си за местните избори на есен. 

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Публикувани са резултатите от Националното външно оценяване за седмокласниците

Резултатите от Националното външно оценяване в края на 7 клас вече са публикувани, съобщи Министерството на образованието.  Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. На изпита по български..

публикувано на 01.07.24 в 14:05
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа в сряда

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Пръскане срещу комари започва тази вечер в Стара Загора.  Екипите на общината тръгват от квартал „Зора“ в 21,30 часа и ще обработят откритите площи и в квартал „Кольо Ганчев“ от 22,30 ч. и в централната градска част след 23,30 ч. От..

публикувано на 01.07.24 в 13:36

Изгоря училището в село Гранит

Сградата на основното училище в село Гранит в община Братя Даскалови е изгоряла при пожар. Огънят е тръгнал вчера следобед от сухи треви в двора на учебното заведение. На място са се отзовали два автомобила от районната служба на пожарната в Чирпан, но..

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Гасят автомобил на централен булевард в Стара Загора

Автомобил се запали в движение на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. На мястото на инцидента е екип на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. В момента движението в посока "Железник" между кръстовището с ул. "Димчо..

публикувано на 01.07.24 в 12:57

Община Стара Загора стимулира ученици с високи постижения

 Програма на Община Стара Загора за стимулиране на деца с високи постижения гласува преди дни Общинският съвет. „До този момент децата с изявени дарби и с високи постижения в областта на изкуствата, науката и спорта се стимулираха съгласно  Наредба за..

публикувано на 01.07.24 в 11:43

"Запазете Бедечка" обмислят нова вълна на протести

От гражданското сдружение „Запазете Бедечка" поискаха среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров за намирането на окончателно решение за заплашения от застрояване парк „Бедечка". Гражданите изказват опасения, че времето за законно регламентираното..

публикувано на 01.07.24 в 10:55

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 01.07.24 в 09:50

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По..

публикувано на 01.07.24 в 09:24

Росен Желязков е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ

В проектокабинета "Желязков" ще  има един вицепремиер и 19 министри. Това обяви номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер Росен Желязков, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Имената, които предложи:..

публикувано на 01.07.24 в 09:09