Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК: Всеки втори протокол от СИК в Старозагорско с грешки

Всеки втори протокол от секционните избирателни комисии в 27 МИР е постъпил в РИК с грешки.

„От 12 години вече се занимавам с избори досега на токова много сгрешени протоколи не съм попадала“, каза в ефира на Радио Стара Загора Теодора Крумова, председател на Районната избирателна комисия – Стара Загора.

Около 20 са постъпилите в РИК сигнали по време на изборите на 2 април. Повечето са за дефектирали машини за гласуване.

„Още на 1 –ви вечерта при теста на машините имаше такива, които не сработиха.  Общо 9 от 368 машини на територията на областта не бяха използвани за гласуване заради дефекти“, обобщи Крумова.

Тя посочи като куриоз отстранения пиян от рано сутринта член на СИК в павелбанското село Габарево. Що се касае до видеонаблюдението – проблеми не са липсвали, но не е задължение на РИК да следи видеозаписите, каза още Теодора Крумова. 


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задържаха мъж с близо 200 грама метамфетамин в Стара Загора

Мъж бе задържан в Стара Загора да продава наркотици на стойност на 13 000 лева. По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.Т.,  на 47 г. Той е привлечен като обвиняем за това,..

публикувано на 15.08.24 в 15:39

Митрополит Киприан отслужи литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък

На големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък. Църквата отбелязва 190 години от..

публикувано на 15.08.24 в 15:23

Гори Бармук баир в Сливен

Пожар възникна над квартал "Комлука" в Сливен по обяд. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но засега няма опасност за тях и хората.  Бармук баир е..

публикувано на 15.08.24 в 15:01

Националният събор "Богородична стъпка" посреща пазители на традициите от 20 области

Предстои дългоочакваното XVIII издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Тази година той ще се проведе на 31 август и 1 септември в курортното селище Старозагорски бани. Организаторите на събитието Община Стара Загора,..

публикувано на 15.08.24 в 14:45

Преди първия звънец: Ще приключат ли ремонтите в училищата?

Месец преди новата учебна година, ремонтите в образователната инфраструктура в Стара Загора ще приключат в срок. За това увери ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. Първият учебен звънец за възпитаниците на две училища- ОУ „Самара“ и в кв...

публикувано на 15.08.24 в 13:27

Национален пленер по живопис "С Хасково в сърцето" Хасково 2024

С Хасково в сърцето ще рисуват тази година изявени български художници-участници в Националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето” Хасково 2024. Форумът по живопис е една от запазените творчески марки на Община Хасково, организирана в..

публикувано на 15.08.24 в 12:35

Над 3 хиляди ямболии празнуват имен ден на 15 август

На 15 август православната църква отбелязва един от 12-те най-големи християнски празници - Успение на Пресвета Богородица. Счита се, че празникът е установен от Апостолите. Според народните традиции на Успение Богородично не се работи. Прави се..

публикувано на 15.08.24 в 12:06

Търси се решение за Бузлуджа

Министърът на културата Найден Тодоров и Областният управител на Стара Загора Методи Марков проведоха работна среща в Министерството на Културата, като на нея присъства и главният секретар на министерството Тодор Керанов. Темата за срещата беше..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

Доц. Борис Комитов: Основният фактор, който влияе върху изменението на климата на земята е слънчевата активност

Близо 20 години в страната ни продължава тенденцията за увеличаване на летните горещини. В основата на този процес е не толкова отделяния въглероден диоксид от индустрията, колкото например водните пари, които дават най-силен парников ефект в..

публикувано на 15.08.24 в 09:53

Пожарът край с. Дъбовец, община Любимец се развива към две съседни села

Продължава борбата с пожара край село Дъбовец, община Любимец, който възникна вчера следобед и заради който в общината бе обявено бедствено положение. Изгорели са селскостопански постройки и около 1000 дка гора и сухи треви, а за момента..

публикувано на 15.08.24 в 09:26