Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 200 старозагорци поискаха безопасно кръстовище и почетоха загинал моторист

| обновено на 27.06.23 в 20:54
9
Снимка: Елена Балабанова

Повече от 200 старозагорци се събраха на мирен протест тази вечер на кръстовището за кв. "Зора", където при пътен инцидент с лек автомобил тази сутрин загина моторист. Включиха се и мотоклубове от цялата област с искане за обезопасяване на пътния участък, като блокираха движението за кратко. 


С едноминутно мълчание и запалени свещи събралите се старозагорзи почетоха паметта на 39-годишния Димитър Димитров и отправиха искания на мястото на произшествието да се изгради кръгово движение или да бъде поставена светлинна сигнализация. По думите им ежедневно на отбивката за квартал "Зора" има конфликтни ситуации. Много пъти е сигнализирана и общината за проблема. 


От години на това кръстовище стават катастрофи и трябва да се предприемат някакви мерки, единодушни бяха протестиращите. 

Мотоциклетисти от местните клубове преминаха в шествие през близкия пътен възел в памет на загиналия си колега и настояха за колегиалност на пътя.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ръст в продажбите на климатици в Хасково

Сахарската жега, която затисна страната ни, вдигна продажбите на климатици в Хасково. Търговци отчитат, че заради нетърпимата жега на ден продават между 15 и 20 климатика. Това съобщава сътрудникът ни Христо Христов. Не са малко хасковлиите, които за..

публикувано на 22.07.24 в 09:21

Клуб за бъдеще - Стара Загора: Помощта на всеки доброволец е важна, но не отменя ролята на държавата

Повече от десет автомобила и един бус с доброволци и помощ за село Воден потеглиха вчера от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщиха в студиото на Радио Стара Загора Милка..

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Седми ден се борят с огъня в Болярово

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово.  Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места. И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. На..

публикувано на 22.07.24 в 07:43

И днес има условия за валежи и гръмотевични бури

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд , придружени с гръмотевици . По-значителни количества на..

публикувано на 22.07.24 в 06:39

С емигрантски разкази започна творческата лаборатория "Без корени"

13-тата творческа лаборатория „Без корени“ с ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов започна с емигрантски разкази от  Фондация „Мисия Криле“. В рамките на няколко часа участниците  се запознаха  с личните съдби на..

публикувано на 21.07.24 в 16:26
Снимки: Стоян Радев

Испанските самолети се включиха в гасенето край Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на село Воден в община Болярово. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на..

публикувано на 21.07.24 в 13:23

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13