Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на разклона за кв."Зора"

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 27.06.2023 г. в Стара Загора е възникнало пътнотранспортно произшествие между лек автомобил, марка „Мерцедес“, и мотоциклет, марка „Хонда“, при което са били нарушени правилата за движение и е настъпила смъртта на Д.Д., на 39 г., водач на мотоциклета – престъпление по чл. 343 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 юни 2023 г., около 8,37 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Никола Петков“ се движел мотоциклет, марка „Хонда“, управляван от Д.Д., на 39 г.  В същото време лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от Х.С., на 58 г., извършвал маневра на разклон в посока към квартал „Зора“, при което е настъпило пътнотранспортното произшествие. На място е загинал водачът на мотоциклета. Извършена е била проба с техническо средство за наличието на алкохол и наркотици на водача на автомобила Х.С., като уредът е отчел отрицателни резултати.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора по досъдебното производство се извършват активни действия за установяване на точните факти и обстоятелства за настъпилия инцидент, като в резултат на събраните доказателства ще се преценяват по нататъшните действия по разследването и евентуално повдигане на обвинение. По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи, назначени са експертизи и др.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ръст в продажбите на климатици в Хасково

Сахарската жега, която затисна страната ни, вдигна продажбите на климатици в Хасково. Търговци отчитат, че заради нетърпимата жега на ден продават между 15 и 20 климатика. Това съобщава сътрудникът ни Христо Христов. Не са малко хасковлиите, които за..

публикувано на 22.07.24 в 09:21

Клуб за бъдеще - Стара Загора: Помощта на всеки доброволец е важна, но не отменя ролята на държавата

Повече от десет автомобила и един бус с доброволци и помощ за село Воден потеглиха вчера от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщиха в студиото на Радио Стара Загора Милка..

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Седми ден се борят с огъня в Болярово

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово.  Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места. И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. На..

публикувано на 22.07.24 в 07:43

И днес има условия за валежи и гръмотевични бури

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд , придружени с гръмотевици . По-значителни количества на..

публикувано на 22.07.24 в 06:39

С емигрантски разкази започна творческата лаборатория "Без корени"

13-тата творческа лаборатория „Без корени“ с ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов започна с емигрантски разкази от  Фондация „Мисия Криле“. В рамките на няколко часа участниците  се запознаха  с личните съдби на..

публикувано на 21.07.24 в 16:26
Снимки: Стоян Радев

Испанските самолети се включиха в гасенето край Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на село Воден в община Болярово. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на..

публикувано на 21.07.24 в 13:23

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13