Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръгово или светофар на пътя между Хасково и Димитровград?

Кръгово кръстовище или светофар на изхода от Хасково за Димитровград – въпросът предизвика спор между представителите на институциите по време на задесадание на Областната комисия по безопасност на движението. 

Оказва се, че при строителството на търговски комплекс на мястото, който вече е завършен, има решение на общинския съвет, инвеститорът да изгради кръгово движение, уточни Георги Иванов настоящ съветник и бивш кмет на Хасково.

Малко след откриването на търговския комплекс обаче транспортната комисия на общината решава на мястото да има светофар, заяви той. Това предлагат и от АПИ, макар и като временно решение, каза каза временният началник на Областно пътно управление инж. Соня Атанасова в отговор на общински съветници на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението. Тя уточни, че изграждането на кръгово движение е в плановете на АПИ до 2026 г. 

От Пътната полиция Хасково обаче смятат, че пътят е обезопасен, а кръгово движение е по-удачния вариант от светофар, каза началникът на  Димо Чобанов. 

Пътният участък е натоварен, заради разположените там бирена фабрика и търговски комплекс. Оттам преминава и летния път на туристите към Гърция.

Междувременно в късния следобед от областната администрация на Хасково обявиха, че на 31 януари ще има ново заседание на Комисията по транспорт. 

Предстои да стане ясно дали ще има промяна на решението да се постави светофар на пътя Хасково - Димитровград. 

Всички позиции можете да чуете в репортажа на Христо Христов в прикачения звуков файл. 

Репортаж на Христо Христов
Аудио файлът е със субтитри


По публикацията работи: Анна Турлакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Моите разбирания за свобода и демокрация са идеалистични

В деня на изборите у нас за Европарламент и Народно събрание гост на Радио Стара Загора е Иван Матев – актьор, фотограф, телевизионен водещ, снимал се в телевизионни реклами – всички помним Супер Любо, един от най-известните караоке ди джеи в България,..

публикувано на 09.06.24 в 09:50

Задържаха за измама 45-годишна жена от Хасково

45-годишна хасковлийка е задържана за измама в  Димитровград.  На спешния телефон е подаден сигнал за измамата от мъж на 91г. Той заявил, че с него се свързал мъж, представил се за лекар. Мнимият доктор го въвел в заблуждение, че снаха му е пострадала и се..

публикувано на 09.06.24 в 09:42
Ямбол - Център

Нормално започна изборният ден в Ямбол

Нормално започна изборният ден в област Ямбол. Всички членове на Секционни избирателни комисии са отворили навреме 4 са подвижните секции в областта. В 155 секции може да се гласува с машина. Имащите право на глас са малко над 105 000, а..

публикувано на 09.06.24 в 09:23

Множество сигнали за проблеми с машините в Стара Загора

С множество сигнали за проблеми с машините за гласуване започна изборният ден в Стара Загора. Всички секции са отворили врати навреме. Няма постъпили жалби за нарушения. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на РИК – Теодора Крумова...

публикувано на 09.06.24 в 08:28
Машина за гласуване на изборите

С проблем с една от машините започна изборняит ден в Сливен и Хасково

С проблем с една от машините започна изборния ден в Сливен. Във всички останали секции изборният ден е започна безпроблемно, съобщи говорителят на РИК Сливен Галя Хачатурян.  Проблемът е с изборна машина в 145 секция. Всички членове на СИК са се явили..

публикувано на 09.06.24 в 08:04

България гласува за национален и европейски парламент

Днес България гласува за национален и за европейски парламент. Гласуването отново ще е с машини и с хартиени бюлетини, като номерата на партиите са еднакви и за двата вида избори. Изборният ден започва в 07.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред..

публикувано на 09.06.24 в 07:01

Над 650 служители на МВР ще следят за реда на изборите в Старозагорска област

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред в днешния изборен ден. Над 650 служителите на МВР са ангажирани в тази дейност в Старозагорска област, съобщи за Радио Стара Загора комисар Антон Иванов, началник на отдел "Охранителна..

публикувано на 09.06.24 в 07:00

Обвиниха 52-годишен мъж за убийство в Стара Загора

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем К.Г., на 52 г., за това, че на 07.06.2024 г. в гр. Стара Загора, във вилна зона "Баритна мина", местност "Бойчо бунар", е убил  М.Г., на 38 г. , съобщават от прокуратурата. На 7 юни 2024 г. около..

публикувано на 08.06.24 в 15:32
Теодора Крумова

По още 25 лева за всеки член на изборна секция, ако протоколът й е попълнен вярно

Допълнителен паричен стимул за членовете на секционни избирателни комисии, които предадат вярно попълнени протоколи, в гласувала Централната избирателна комисия снощи. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на Районната избирателна комисия в Стара..

публикувано на 08.06.24 в 11:01

Ден за размисъл преди изборите

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Предизборната кампания приключи в полунощ.  До приключването на изборния ден в 20 ч. на 9 юни се забранява агитацията за партия или за кандидат...

публикувано на 08.06.24 в 09:09