Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стенописи с Левски и Ботев красят детска градина в хасковското село Малево

Снимка: Христо Христов

Нестандартни стенописи с ликовете на Левски, Ботев и Раковски привличат вниманието на минувачите край детската градина в хасковското село Малево. Те са по идея на две учителки от забавачката, които със собствени средства са наели художник. Стенописите са изрисувани на стена и са с размери 2 м височина и 8 м широчина. Целта им е била да са готови за днешния национален празник.

Община Хасково организира тържествено честване на 146 години от Освобождението на България от османско владичество.

На 3 март в 11,00 часа на пл. „Общински“ - ритуал по издигане на Националното знаме. В церемонията участват военнослужещи от Военно формирование 52 740 Хасково, Военно формирование 22 280 Корен, Духов оркестър Хасково и Мажоретен състав при Младежки център Хасково.

Веднага след ритуала по издигане на Националното знаме, шествие, водено от Духов оркестър Хасково, Мажоретен състав, военнослужещи и официални лица ще се отправи към  пл. “Свобода“. Тържественият ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България ще бъде пред Паметника на незнайния войн.

Празничното общоградско хоро ще се извие на пл. „Свобода“ заедно с оркестър „Колорит“. 

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково се обединява за живота на Никол

Мащабна благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол обедини хората и институциите в Хасково.  Преди дни на момичето е поставена тежка диагноза - тумор, който застрашава живота му. Налага се скъпо лечение в Турция , непосилно за..

публикувано на 07.06.24 в 15:27

Гурково е домакин на юбилейния фолклорен празник „Балканът пее и разказва"

Под патронажа на министъра на културата Найден Тодоров ще се проведе 50-ото издание на  единствения в България фолклорен празник „Балканът пее и разказва" на шест града – Гурково, Трявна, Дряново, Твърдица, Котел и Елена, които си предават на ротационен..

публикувано на 07.06.24 в 15:26

Езерото на Кенана да бъде отдадено на концесия, предлага кметът на Хасково

Едно от най-емблематичните места за хасковлии от 80-те години на миниля век – „Езерото на Кенана“ ще бъде отдадено на концесия за 35 години и така ще бъде обновено и възродено. Това обаче ще стане, ако общинските съветници в областния град дадат..

публикувано на 07.06.24 в 13:39

Пръскане срещу комари ще се извърши на 10 и 11 юни в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши ларвицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарати „Акватен“ – екологичен ларвицид и „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Началният час за стартиране на..

публикувано на 07.06.24 в 13:23

„Ваканция 2024" предлага отново безплатни занимания за старозагорските деца и младежи

За петнадесета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) предлага на децата възможности за полезно и приятно свободно време чрез реализиране на разнообразни дейности. Превантивната..

публикувано на 07.06.24 в 13:17

Общината кани децата на изследователска разходка по улиците на Стара Загора

Отново започват летните безплатни разходки под мотото: „Неразказани истории по правите улици“.  На 15 юни (събота), по повод завършването на учебната година, Туристическият информационен център към Община Стара Загора ще очаква всички любознателни деца..

публикувано на 07.06.24 в 13:12

В Казанлък се провежда научно-практическа конференция за предучилищното образование

Научно - практична конференция "Предучилищното образование - традиции, реалности, перспективи" събра в Казанлък университетски преподаватели от цяла България, учители и директори на училища и детски градини, както и експерти от Регионалните управления на..

публикувано на 07.06.24 в 11:50

493 са секционните избирателни комисии в Област Стара Загора за вота на 9-ти юни

493 секционни избирателни комисии са сформирани в Област Стара Загора за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя. На 9 юни ще изберем кой да ни представлява в Народното събрание и в Европейския парламент. Желание за участие в изборите са..

публикувано на 07.06.24 в 11:02

Деца се учат да плуват и да се пазят във водни басейни в Ямбол

Ямболската червенокръстка организация организира обучения на деца на възраст между 7 и 11 години  във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“. От 24 –ти юни децата ще се обучават от треньор, воден спасител и..

публикувано на 07.06.24 в 09:58

Под равнището на цените от миналата година са почти всички хранителни стоки

96лв. ни струват в първата юнска седмица хранителните стоки от потребителската кошница, заедно с черешите и ягодите, при 99лв. за същия период на миналата година. И индексът на потребителски цени спрямо 2023г. е с посока надолу, уточни за Радио Стара..

публикувано на 07.06.24 в 07:50