Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В училище "Веселин Ханчев" сбъдват детски мечти

Днес, в 18.00 часа, в Културен център - Стара Загора започва благотворителен концерт-спектакъл на възпитаници от Девето основно училище „Веселин Ханчев“. Мотото на събитието е „Сбъдваме заедно“. По време на проявата ще бъде представен проект на стая за отдих и занимания на децата, за първи път ще прозвучи и химна на учебното заведение, записан в Радио Стара Загора.

Автор на текста е Петя Божилова, музиката е дело на Виктория Колева, преподавател по музика и класен ръководител на 6 "Б" в старозагорското училище. Аранжиментът е на Николай Христов. 

В прикачения звуков файл може да чуете как едно помещение, в приземния етаж на училището, използвано дълги години за склад, е на път да се превърне в кът за тихи игри на децата от училището:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ученици от 8 до 12 клас от Музикалното училище събират на една сцена "Слово и музика"

На специален концерт  по специален повод канят утре вечер от 18.00  часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" ученици и преподаватели от Националното училище по музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора...

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Представят книга с разкази за легендарен морски спасител

Старозагорецът Кристиян Петков претвори в художествени текстове реалните истории на легендата на морското спасяване Стоян Шопов от Стара Загора. Под заглавие „Разкази на стария спасител“ авторът е събрал истинси случаи от дейността на доайена сред..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Нощта на музеите премина при голям интерес в Стара Загора

Над 2 хиляди души са посетили музейните обекти в съботната вечер в Стара Загора. Това съобщи Петър Калчев, директор на Регионален исторически музей Стара Загора. В Нощта на музеите деца са участвали в творчески ателиета, уточни директорът на..

публикувано на 20.05.24 в 16:43
По време на репетицията за концерта

Венци Благоев споделя празника на младите музиканти от школата "Фортисимо"

От  17:00 ч. в Градската художествена галерия на Стара Загора Музикална школа „Фортисимо“ при Народно читалище „Родина 1860“  чества своя 70-ти рожден ден.  По време на репетицията днес в града пристигна специален гост, който определи себе си и като..

публикувано на 20.05.24 в 16:06

Шествие и редица събития в Стара Загора за празничния 24 май

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища” По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се..

публикувано на 20.05.24 в 15:10

Млади звезди покоряват сцената на Jazzфест 2024 в Стара Загора

Наситена ще бъде програмата и на тазгодишния Jazzфест, който се провежда под липите през месец юни. Акцент в нея са  родните изпълнители и старозагорското младежко участие в лицето на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина..

публикувано на 20.05.24 в 12:55

"Трубадур" на сцената на Старозагорската опера на 23 май

Държавна опера-Стара Загора представя на 23 май от 19.00 часа спектакъла на операта „Трубадур” от Джузепе Верди! Една завладяваща история, забулена в тайнственост и драматични обрати с чудесните изпълнители на главните роли Александър Крунев..

публикувано на 20.05.24 в 11:39
Валери Славчев - фронтмен на група

40 години група Хоризонт: Ние сме заедно и в живота, и в музиката

Валери Славчев е рок музикант, композитор, вокалист, китарист, автор на текстове, автор на маслена живопис (живописец), преди 3 години издаде и роман - "Няма време, трябва да се обичаме", не на последно място и фронтмен на група „Хоризонт“. А поводите..

публикувано на 19.05.24 в 09:50

Музей "Чудомир" посреща гости с богата програма в Европейската нощ на музеите

Литературно-художествен музей “Чудомир”, Казанлък, отново се включва в най-значимата общоевропейска музейна изява - "Европейска нощ на музеите". Тази година програмата, подготвена от културната институция   включва изложба, базар, филмов маратон и..

публикувано на 17.05.24 в 12:32
Музей

"Избори" - Представителна експозиция на Художествена галерия - Казанлък

Тази вечер от 18.00 часа в Художествена галерия, гр. Казанлък ще бъде открита постоянна експозиция – „Избори“. Тя презентира повече от 120 автори с почти 250 творби от богатата колекция на културната институция и е своеобразно пътешествие, чийто..

публикувано на 17.05.24 в 12:12