Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Стефанов: Олигарсите в ДПС са във война и си причиняват кървящи политически рани

Любомир Стефанов
Снимка: Савина Спасова

Олигарските в Движението за права и свободи влязоха в открита война и си причиняват кървящи политически рани. Този коментар за сблъсъка между Доган и Пеевски направи политологът Любомир Стефанов. В ефира на Радио Стара Загора анализаторът отбеляза, че е дошло време обществото да види истинското лице на ДПС на партия-корпорация. По думите му на този етап не е ясно дали разделението ще доведе до представителство и на двете воюващи крила в следващия парламент. Стефанов анализира и процесите на разделение, съпътстващи подготовката за изборите при БСП. Той изрази съмнение, че готвеният коалиционен формат от леви партии около социалистите има потенциал, който е по-голям от диапазона 4% - 7%.

По повод забележките, които „Да,България“ отправи към своите коалиционни партньори в от ПП-ДБ, Любомир Стефанов посочи, че в обединението са започнали процеси на пресамоопределяне. В коментара си политологът обърна внимание и на най-голямата политическа сила – ГЕРБ. По думите на Стефанов партията се е снишила, в очакване на развой от битката в техния корпоративен партньор – ДПС.

Във визитата на Костадин Костадинов в Москва политическият анализатор видя опит на лидера на „Възраждане“ да мобилизира електоралната периферия на партията, която, по думите на Любомир Стефанов, вече не му е толкова вярна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Десетки старозагорци поискаха достъп до електронното си здравно досие

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве се провежда от днес в редица областни градове на страната. Целта е да се разясни как всеки човек може да получи улеснен персонализиран достъп и възможностите,..

публикувано на 04.09.24 в 14:35
доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Основната цел пред коалиция ПП-ДБ е да си върне доверието на над 100 хиляди избиратели

Основните приоритети след продължаването на коалиционното споразумение между „Да, България“ и останалите партньори в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, решението за което беше взето на Националния съвет вчера, са връщане на..

публикувано на 04.09.24 в 14:20

Няма недостиг на учители за новата учебна година

Всяко училище ще бъде обезпечено с необходимия брой педагогически специалисти в областта. Това каза Милена Йолдова, началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора, по повод началото на учебната 2024/2025 година.  „Все..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

НОИ Стара Загора организира консултации за пенсионните права на работилите в Германия

Териториалното поделение на НОИ-Стара Загора организира на 17 и 18 септември българо-германски консултационни дни.    В двата дни от 9:00 ч. до 16:30 ч. експерти от България и Германия ще предоставят индивидуални консултации за права в областта на..

публикувано на 04.09.24 в 13:32

Празник на плодородието в старозагорското село Змейово

Празник на плодородието подготвят в Старозагорското село Змейово в деня на Съединението – 6 септември. Началото на събитието е в 18 часа пред Народно читалище „Пробуда – 1928“. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на селото Валентин Вълев. Той..

публикувано на 04.09.24 в 10:09

Двудневна кампания на РЗИ-Ямбол за е-здраве

Днес, 4 септември, и утре, 5 септември,  служители на Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще проведат кампания за  необходимостта от използването на електронното здравно досие.  Кампанията ще се проведе съвместно със служители на Информационно..

публикувано на 04.09.24 в 09:40

Празник на картофа за 6 септември в старозагорското село Калояновец

В деня на Съединението – 6 септември, старозагорското село Калояновец ще бъде домакин на Празника на картофа. Богата и разнообразна програма за жителите и гостите на населеното място са подготвили организаторите на проявата от Община Стара Загора,..

публикувано на 04.09.24 в 09:30

Какво време ни очаква днес?

Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще..

публикувано на 04.09.24 в 07:48

Радев: Очаквам ЦИК, правителството и МВР да гарантират, че автентичният вот ще определи бъдещето ни

ЦИК, правителството и МВР да гарантират честността на вота и автентичния вот на българите. За това призова президентът Румен Радев в Гурково, където взе участие в празниците на града. "Надявам се, че макар и по трудния начин българските..

публикувано на 03.09.24 в 20:07

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия. Липсата на достатъчно..

публикувано на 03.09.24 в 17:39