Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Мартин Шулц може да поведе промяната, от коята Европа има нужда

Сергей Станишев и Мартин Шулц на конгреса на ПЕС в Рим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Рим започна конгресът на Партията на европейските социалисти/ПЕС/, който трябва да издигне кандидатурата на сегашния шеф на европарламента Марнин Шулц за председател на ЕК.

Кандидатурата на Шулц и приемането на Манифеста са крайъгълните камъни в предстоящите евроизбори за ПЕС, подчерта лидерът на европейските социалисти и на БСП Сергей Станишев на форума в Рим. В изказването си той посочи, че консерваторите и либералите са създали бъркотия в Европа. Разрушили са и доверието в нея.

Тук сме, за да кажем, че Европа може да бъде изтградена на базата на напредъка, допълни Станишев. Той каза, че в предстоящата еврокампания от ПЕС ще защитават своите ценности, които трябва да бъдат претворени в реалност. Станишев обясни, че в Манифеста са залегнали основните точки, които ще бъдат защитавани - акцентиране върху работните места и изграждане на социална Европа, рестартиране на икономиката, Европейския съюз, в който може всеки да се радва на безопасен и здравославен живот.

Щом застане начело на следващата ЕК Мартин Шулц може да поведе промяната, от която Европа има нужда, подчерта лидерът на европейските социалисти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!