Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и Реформаторският блок обсъдиха енергийни въпроси

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и Реформаторският блок обсъдиха на среща в парламента бъдещето на енергийния сектор и евентуални предсрочни избори. Говорителят на реформаторите Радан Кънев каза, че ГЕРБ не са подкрепили идеята за Европейски енергиен съюз:

Не можем да кажем, че ГЕРБ споделят нашата позиция за Европейски енергиен съюз. Те не са готови да се конфронтират със своите партньори в Западна Европа и да защитят в следващия Европарламент остро българския национален интерес. Също така ние заехме нашата ясна позиция по проекта "Южен поток", който вече официално е отхвърлен от Европа. Виждаме, че ГЕРБ подкрепят този проект, ние подобна подкрепа не можем да окажем. И днес безпроблемно имахме обща позиция по въпроса за нуждата от избори през 2014 година.

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че за предсрочни избори трябва да се говори след евровота:

Това ще бъде едно истинско социологическо проучване. Макар че аз съм убеден, че те пак с нещо ще опорочат изборите. Единственото, което може да ги накара да направят предсрочни избори, това е октомври - ноември, когато не могат да вържат бюджета. БСП могат да си направят избори, ако Орешарски честно им каже в какъв батак в момента са финансите на държавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!