Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата “Младежта в движение” беше представена в София от европейския комисар по заетостта Ласло Андор

Снимка: БГНЕС
Инициативата “Младежта в движение” беше представена в София. Тя цели да информира младите хора за възможностите, които предлагат програмите за мобилност, образование и трудова заетост в чужбина. Кампанията откри европейският комисар по заетостта Ласло Андор.

Всяка година Европейският съюз подкрепя хиляди младежи да учат, работят и обменят опит по света. Как става това? Отговор дава информационната кампания, която гостува в Градската градина пред Народния театър, до площад "Батенбенг",  в разположена своеобразна шатра, отворена за публика до 15-ти май.

От представителнството на Европейската комисия у нас отчитат нарастващ интерес към инициативата. Огнян Златев, ръководител на представителството заяви:

Въпросите, не е чудно да се предположи, че са най-вече свързани с различните възможности за образование в чужбина, но напоследък също така виждаме, че хората се интересуват и от това как могат да намерят партньори и от други страни, с които да могат да започнат някакъв съвместен малък бизнес.

Свободното движение на работници в Европейския съюз носи ползи на всички. Ще продължим да подпомагане разпространяването на информация за упражняване на това право, защото бихме искали да постигнем европейски пазар на труда, на който няма дискриминация, заяви европейският комисар по заетостта Ласло Андор при откриването на инициативата "Младежта в движение", която дава въможност да се спечели и специална награда чрез участие в конкурс "Алея на професиите".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!