Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството не е обсъждало промени в кабинета

| обновено на 29.05.14 в 17:57
Парламентът ще реши колко ще е дълъг животът на това правителство, каза вицепремиерът Цветлин Йовчев и отрече Министерският съвет да е обсъждал на днешното си заседание персонални промени в Кабинета и програмата му.

С обяснението, че бъдещето на кабинета зависи от народното събрание вицепремиерът Цветлин Йовчев посочи, че правителството работи, както досега. Вътрешният министър не се чувства несигурен за поста си:  Бъдещето на кабинета зависи от Народното събрание. Има ясна и определена процедура в Конституцията, при което едно правителство идва на власт и каквато процедурата си тръгва от власт. Ние имаме ясна програма, която изпълняваме. Никога не съм се притеснявам за моето място, тъй като това нещо никога не е било цел за мен, а по отношение на хоризонта в момента, хоризонта ни е определен от програмите, които са в момента планирани, които се реализират. Колко ще бъде дълъг мандата и живота на това правителство, ще се реши в парламента.

И енергийният министър Драгомир Стойнев не чувства мястото си застрашено: В крайна сметка утре има гласуване на вот на недоверие към правителството, но аз нямам никакви притеснения.

На днешното си  заседание министрите не са обсъждали политическата обстановка, не е коментиран и ремонт на кабинета, потвърдиха министрите на земеделието Димитър Греков и спорта Марияна Георгиева: Имаме много задачи на дневен ред. Всеки министър си изпълнява служебните задължения и няма право да привнася в тях каквито и да са емоции, в това число и притеснения. Всичко върви съвсем обичайно, и като работа на кабинет, нищо нетипично.
  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!