Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетният базар на книгата е с рекордно участие

Снимка: БГНЕС

Откритият Пролетен базар на книгата в София е с рекорден брой участници. За първи път той е разположен на три етажа в Националния дворец на културата. Събитието е част от културния календар на Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на град София и югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Официално бе даден стартът на пролетното книжно многообразие в столицата от един от най-именитите турски автори Ахмед Юмит, специален гост на изложението. В присъствието на посланика на Република Турция у нас Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче, писателят сподели удовлетворението си, че отново след 29 години е в София, която, по думите му, е сред градовете на световната култура. 

Литературата и културата успяват да ни измъкнат от нашата самоличност, каза в приветствието си авторът. 

В рамките на панаира беше открита специалната изложба на корици на книги от български художници, излезли през последните 20 години. 

Организаторите в лицето на асоциация "Българска книга" съобщиха, че част от културната програма на книжния форум ще бъде и инициативата "Благотворително четене" в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. Четенето с участието на именити български писатели ще бъде в събота от 11.00 часа в рамките на Пролетния базар на книгата в НДК, който се осъществява с медийното партньорство на БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!