Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър: Експертният ресурс на правителството не е изчерпан

Снимка: БГНЕС

Следващото правителство едва ли ще е по-стабилно, а експертният ресурс на сегашното не е изчерпан, смята вицепремиерът Цветлин Йовчев. Коментарът му е направен в Люксембург, където Йовчев отново е поискал от Съвета по вътрешни работи скорошно решение за шенгенското ни членство.

Според Цветлин Йовчев, ако политическата обстановка се е променила и не отразява обществените нагласи, ако парламентът не може да функционира нормално и ако правителството няма достатъчно подкрепа, то трябва да се води диалог за предсрочни избори.

Винаги има алтернатива. Никое правителство не е единствено възможно, каза вицепремиерът и добави: Ресурсът на кабинета, от гледна точка на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи, и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани.

Цветлин Йовчев смята, че на въпроса  кога да си отиде този кабинет, трябва да отговорят политическите партии, но следващото правителство и следващото Народно събрание едва ли ще бъдат по-стабилни.

Допускам, че следващият парламент и следващото правителство няма да работят в комфортна среда. Все още политическата система не е достатъчно стабилна и наистина трябва да се търси ново равновесно състояние, в което може да се получи стабилно управление и стабилни процеси за страната и за гражданите на България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!