Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП даде мандат на Станишев за подготовка за предсрочни избори

| обновено на 11.06.14 в 08:26
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП даде мандат на председателя на партията Сергей Станишев да се премине към следващи избори, като съответно да се направят необходимите промени и в Изпълнителното бюро, и в Националния предизборен център. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове, съобщи депутатът от левицата Антон Кутев: 

Говорим за възможно най-кратките срокове, като за целта трябва да се проведат съответните разговори и с коалиционните партньори от ДПС, и с президента на републиката, и със съответно другите партии. Така че целта е възможно най-бързи избори, а кога ще бъдат те, трябва да се установи в рамките на тези разговори, за които му беше даден мандат. 
От изказването на Кутев стана ясно още, че Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат. Георги Кадиев също е подал оставка - и като народен представител, и като член на Изпълнителното бюро на БСП.

Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност. Когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример, мотивира оставката си Корнелия Нинова.

Избори през юли са най-бързият път към ада и за държавата, и за БСП. Изборите през юли решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме, написа снощи в профила си във Фейсбук Георги Кадиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!