Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" няма да участва в заседанията на НС, Сидеров иска оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не вижда смисъл партията да участва в пленарни заседания до разпускането на Народното събрание. Според него правителството трябва час по-скоро да подаде оставка.

Досега не се работеше една година по консенсусна цена. Имаме вкаран мораториум за цените на тока още миналата година май месец. Ако искат - да го приемат. Ето, вътре е, там е, в деловодството - да го извади Миков, да го пусне, да го гласуват. Ние каквото трябва, сме направили. Ние сме показали, че не искаме повече да има това правителство, час по-скоро трябва да подаде оставка и начинът е да няма кворум. Сега в момента обаче ГЕРБ поддържат кворума. Договарят вероятно ГЕРБ някаква форма на управление - дали в рамките на този парламент, дали след едни избори, ГЕРБ си уговаря патерици в лицето на ДПС и БСП, това предстои да се види. Задкулисие, което нищо хубаво няма да роди, освен някой нов политически "Франкенщайн".

Според "Атака" и в момента в парламента вървят тайни срещи за договаряне. Волен Сидеров обяви, че е против предложението за промени в Наказателния кодекс, свързани със ситуацията с банките от последните дни:

Вместо да има наказателни мерки против банкерите, сега обсъждат наказателни мерки срещу този, който критикува банките. Аз ще бъда първият подведен, защото аз непрекъснато критикувам банките заради високите лихви. Предлагахме такава поправка в закона. Това е много опасно, което се обсъжда. Аз съм против.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!