Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът в Хасковската болница бе отменен

Лидерът на КТ "Подкрепа" в Хасковската болница д-р Димитър Кючуков
Снимка: Дора Атанасова

Насроченият протест в Хасковската болница беше отменен. Работещите в здравното заведение очакват заплатите си за май и април, но остават в стачна готовност. Здравната каса трябва да преведе 1,8 милиона лева. Лидерът на организацията на "Подкрепа" д-р Димитър Кючуков заяви:

Даваме толеранс до девет часа, тъй като тя е обещала, че парите ще бъдат преведени и ще се заплати това, което е изработено като труд. Ако не се заплати, тогава вече стачката продължава с нова сила, като тогава ще отидем пред Здравната каса и там вече, като се изсипят 700 човека и всички линейки, мисля, че ще бъде малко неприятно.

По думите на доктор Кючуков, Здравната каса в Хасково е превела парите на всички останали болници в областта с изключение на Хасковската: Аз не мога да си обясня това отношение на директорката на Здравната каса, но това не е от днеска и затова аз го казвам - пак повтарям, това е рецидив. И друг път се е получавало такова нещо. Аз съм 36 години в тази болница, за 36 години са направени  около 10-15 проверки, а сега няма ден почти, в който Здравната каса да не идва тука да прави проверки къде ли не, какво ли не и да се стреми по всячески начин да нанесе вреди на болницата.
Въпреки протестите лечебното заведение продължава да обслужва пациенти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!