Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок призовава за парламентарни избори на 28-и септември

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок призовава президентът да насрочи парламентарните избори на 28-и септември, тъй като определената дата 5-и октомври не е подходяща по религиозни причини, засягащи мюсюлманската общност.

Лидерът на народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов коментира, че ако изборите са на пети октомври, ще бъде вкарана политика в празника Курбан Байрам. По думите му, ДПС поставя религиозният празник на втори план, за да бъде използван той в кампанията. Реформаторите се притеснявали също, че ако пети октомври бъде датата на изборите, ДПС ще е в привилегирована позиция предвид очакваните автобуси от Турция.

Според Радан Кънев днес сме свидетели на най-солидното обяснение защо това правителство още не е подало оставка - посещението на руския външен министър Сергей Лавров. Кънев допълва, че има данни за подготвяне на незаконна смяна на един от участниците в консорциума и подписване на нови документи.

Реформаторите настояват за нова процедура за "Южен поток". Десните искат оставката на кабинета "Орешарски" незабавно. Те настояват и за консултации при президента за номиниране на новия български еврокомисар по ясни и публични критерии. Станишев не отговаря на нито един публичен критерий, категоричен е Радан Кънев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!