Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключиха консултациите при президента за финансовото състояние на държавата

| обновено на 14.07.14 в 18:31
Снимка: Добромир Видев

Консултациите при президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили и с изпълнителната власт за финансовото състояние на държавата приключиха. 

В сградата на президентството влязоха председателят на Народното събрание Михаил Миков, председателите на всички парламентарни групи без партия "Атака", министър-председателят Пламен Орешарски, заместник министър председателят Зинаида Златанова и министърът на финансите Петър Чобанов. На обсъждането участват и главният прокурор Сотир Цацаров, управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят на БНБ Калин Христов

Нито един от политиците не се спря пред журналистите при влизането на "Дондуков" 2. На консултациите беше обсъдено финансовото състояние на държавата и необходимостта от приемане на спешни законодателни мерки от парламента.

Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите политически консултации за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващото управление.

Преди началото на срещата при президента няколко протестиращи групи посрещнаха участниците в заседанието. От "Движение за национално единство и спасение" (ДНЕС) настояха в условията на дълбоко тежък социален и икономически упадък да бъде време за граждански и политически борд. Те издигнаха спасителни пояси с надпис "Единна България". Хората уточниха, че не ги е довела темата за банките, а по-скоро желанието да напомнят отново на политиците, че България е силна, когато е единна. Хората призоваха българските политици да седнат на една маса, ако искат да управляват просперираща държава, а не руини, и отправиха апел към съгласие за провеждане на радикални реформи, за включване на политическото примирие между партиите и осигуряване на спокойна обществена и икономическа среда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!