Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Има опит за дискредитиране на БСП

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Михаил Миков заяви, че през последните месеци има опит за дискредитиране на левицата. Една от темите на започналия пленум на червената партия е как да се противостои на опитите за това дискредитиране.

Пленумът е закрит за медиите, поради което няма да може да се чуе обяснението на бившия енергиен министър Драгомир Стойнев за споразумението с американската компания "Уестингхаус" за Седми блок на АЕЦ "Козлодуй".

В началото на заседанието председателят на БСП каза, че левицата ще отговори с работна група, която ще наблюдава министерствата, те пък от своя страна се зарекоха да правят проверка на предишното управление. Михаил Миков допълни:

Очевидно е, че целта в тази обстановка е не само да се неглижира управлението на БСП, участието в управлението, но и да се нанесат тежки удари в рамките на предстоящата предизборна кампания, а и преди формалното й започване. В тази обстановка ясно се очертава опитът за намеса на президента в политическия живот.

Промени в Изпълнителното бюро също ще бъдат гласувани на пленума. Листи за предсрочните избори няма да бъдат обсъждани, това по думите на Ангел Найденов ще стане другата седмица и към края й Националният съвет на БСП ще утвърди и водачите, и коалиционната формула. Предвижда се за изборите коалицията да се казва "БСП - лява България".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!