Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирен протест пред 4-то РПУ заради инцидента с обискираната Борислава

Снимка: БГНЕС

Приятели и състуденти на обискираната Борислава се събраха пред столичното Четвърто РПУ на мирен протест, срещу поведението на полицейските служители, които миналата седмица задържаха и обискираха студентката и нейни приятели. По думите на протестиращите, полицията е превишила правата си.

Борислава вече е подала и документ към полицейските органи с въпрос дали е задържана официално от полицията. Бащата на Борислава, Христо Латинов е категоричен, че ще съди органите на реда. Борислава разказа за случката така:
Искам поне имената на тази жена. Искам да излезе и да ми обясни защо го направи, искам да ми каже защо постъпи така с мен и ме унизи по този начин. Тя ми каза "излизай" и това беше. И като я питам защо, тя ми каза "Не говори, излизай". Това беше. Какво да направя. Нищо не можах да кажа.  Приятелят ми също се опита да ми помогне, тя го избута, незнам какво да ви кажа за тази жена. Казаха ми, че миналата вечер е имало убийство и имало патрули, които обикаляли в София и те били длъжни да ни приберат. Нито съм задържана, нито съм имала проблеми преди с полицията, нито съм се държала грубо, не сме ги лъгали, не сме се заяждали. Не мога да ви обясня  какво се случи на това кръстовище Веднага ме свали от колата, взе ми чантата, изсипа я на задния капак и след това започна да ме съблича. И съответно 15-20 минути седях  
Нейният приятел Мартин също е потресен от поведението на полицейските служители.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!