Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Лолова ще празнува 80-ата си годишнина на Киномания 2014

Снимка: БГНЕС

Татяна Лолова ще празнува 80-годишнината си на Киномания 2014. НДК организира събитието в партньорство с Министерството на културата, Столичната община, представителството на Европейската комисия у нас, чуждестранни посолства и културни институти.

Българските филми са общо шест. Игралният "Потъването на Созопол" на Костадин Бонев ще открие фестивала на 13-и ноември.

Ако след филма остане някакво късче във вас, което да не ви дава мира, също като онова късче лед в окото на Кай от приказката, аз бих бил много доволен, каза Бонев.

Документалната продукция "Чуй" на журналистката Дияна Иванова за радио "Свободна Европа" е разказ за влиянието му у нас през годините на комунизма.

Този филм показва архиви, които досега бяха забравени и никога неизследвани. 76 минути е, три прожекции в рамките на Киномания, каза Иванова.

Повечето от близо 60-те заглавия идват само за фестивала. Цените на билетите са от 5 до 12 лева с намаление за учещи и пенсионери. Детските филми са безплатни за малките, а за придружителите им билетите са по пет лева. До началото на Киномания може да се купи и абонамент, който осигурява отстъпка до 50 на сто. Прожекции ще има и в Дома на киното, кино "Одеон", Евросинема, Културния център, Френския културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!