Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков представя промени в Изпълнителното бюро пред Националния съвет на БСП

Снимка: Радио Шумен

Лидерът на БСП Михаил Миков ще представи на закрито заседание на Националния съвет на партията промени в състава на Изпълнителното бюро. След като оглави БСП, Миков остави същия състав на Изпълнителното бюро да проведе изборите, които БСП загуби тежко с най-нисък резултат за последните 25 години. В партията се надигна недоволство срещу дългогодишните членове на ръководството и предизвика вътрешнопартиен конфликт  между млади и стари в БСП.

Днес лидерът на социалистите ще представи обещаните кадрови и структурни промени в партийното ръководство. На исканите оставки Михаил Миков отговори, че няма да се разделя с никого:

Всички дейци на партията са ѝ необходими, независимо от коя възраст и поколение са. Промените, които ще предложа на Националния съвет, ще бъдат свързани с подобряване ефикасността на работата и в никакъв случай не става въпрос за раздели. Това не са семейни отношения. Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова са дали много на партията и смятам, че още могат да бъдат полезни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!