Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рождественски песни пеят деца от 53-та ЦДГ в храм "Св.Троица" в съпровод на квартет професионални музиканти

Събитието се организира за втора година, началото този следобед е в 17 часа

Този миг е запечатан от миналогодишния Рождественски концерт, днес началото е от 17 часа

Рождественски концерт са подготвили за днес деца и педагози от 53-та Целодневна детска градина. Тя се намира в район „Илинден“ и любопитното е, че програмата им този следобед ще бъде изпълнена с квартет музиканти на живо в близкия църковен храм „Света Троица“ в едноименния парк.

Правим всичко сами, нямаме спонсори. Децата са само от ІV А група на градината, не са подбирани да са само музикално надарени, но се справят много добре - обясни директорът на детското заведение Юлия Танева.

Председателят на църковното настоятелство на храма „Света Троица“ отец Александър подчертава, че отношението към тази проява и на църковните служители, и на всички богомолци, е разбира се възможно най-положително.

Много е красиво да видим естетичното и етичното в този концерт – радва се отец Александър, - децата са приобщени и към изкуството (песните) - естетичното, и към доброто (етичното) – песните и стихотворенията, които те изпълняват са свързани с това – с раждането на доброто, на любовта, на прошката в живота на хората.

Георги Нейков бе на генералната репетиция и разказва как и какво са подготвили малките артисти. Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!