Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ненчев очаква актуализация на бюджета за отбрана

Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев очаква актуализация на бюджета за отбрана догодина: 
Проведох редица разговори по отношение на бюджета както с министър-председателя, така и с колеги от Министерския съвет, така и с народни представители от всички парламентарни групи, получих категорична подкрепа и от страна на Комисията по отбрана. Надявам се и вярвам, че бюджетът за отбрана ще бъде актуализиран в рамките на следващата година и в крайна сметка ние ще успеем в голяма част да изпълним и нашите мисии и подготовка и да поддържаме българската армия във висок боен дух.
Ненчев изрази безпокойство, че има немалко количество мини в Горни Лом и във военни складове, които се налага да спешно да бъдат обезвредени:
Имаме едно немалко количество мини в Горни Лом, което се налага да утилизираме спешно. Притеснен съм и от това, че и при нас, в наши складове, също съхраняваме боеприпаси с отпаднала необходимост. Този въпрос е приоритетен за нас. Ние трябва да намерим форма и начин за тяхната утилизация. Вече поставих въпроса на Министерския съвет и вероятно на следващото заседание отново ще помоля за подкрепа от страна на Народното събрание. Ние имаме нужда от съвременна линия, камери, които да са на изключително високо ниво, които да започнат в много кратки срокове да утилизират насъбралите се в нашите складове боеприпаси с отпаднала необходимост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!