Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров призова за излизането ни от НАТО и заявяване на военен неутралитет

Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров призова политическите сили извън парламента да се обединят за създаване на широк политически фронт с основна цел излизането ни от НАТО и заявяване на военен неутралитет.

Според партия "Атака" България категорично трябва да каже "не" на чуждите бази у нас и на всякакви военни действия срещу Русия. Волен Сидеров предупреди, че в деловодството на парламента е внесена поправка в Закона за отбраната от МС, с която се предвижда български военни да могат да служат под чуждо командване: Което сега е невъзможно по досегашните закони. Цялото това бързане е предизвикано от предстоящото настаняване на НАТО-вски командващи и на НАТО-вски войски и НАТО-вски военна техника. Не се заблуждавайте по лъжите на министър-председателя и на военния министър, че няма да има военна техника у нас, ще има. Ще има и база на НАТО и това вече е решено. Тези, които мислят, че в политиката трябва да балансираш между Бай Миле, Димата Руснака и Самоковеца, докато те се избият помежду си, са просто изключително глупави, повърхностни и лекомислени.

Като бъдещи съюзници за антинатовския фронт Сидеров вижда две трети от населението, но не и партиите в парламента: Президентът и МС могат да инициират референдум. МС да се събере утре и да реши, че ще се проведе референдум с въпрос искат ли българите да участват във военно политически агресивен блок, който ще разпали Трета световна война. Затова българите час по-скоро трябва да кажат искат или не искат да са в НАТО.

Ако положението у нас не се промени, лидерът на партия "Атака" прогнозира изостряне на социалното напрежение, като не изключва и кървав сценарий.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!