Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас започват проверки на ТИР-овете, натоварени с дървесина

Снимка: БГНЕС

Съвместни проверки на ТИР-овете, натоварени с дървесина, започват екипи на Държавната автомобилна инспекция, Областното пътно управление, Бургаската полиция и жандармерия, както и Гранична полиция. С две мобилни лаборатории на място ще се теглят количествата дървен материал.

Проверки ще се извършват по целия път на дървесината - от отсичането на дървото до извозването й в пункт за износ.  Първият етап предвижда контрол върху работата на горските служители, които наблюдават процеса на товаренето на дървения материал. На втория етап служителите на Областното пътно управление ще проследяват пътя, по който се движат товарните коли, а накрая ще се правят проверки и къде се транспортира натоварената дървесина.

Целта е, ако се установят нарушения, да бъдат санкционирани, каза областният управител Вълчо Чолаков:

Конкретните решения бяха свързани със сигнали за претоварване на автомобили, които превозват дървесина в района на Малко Търново и конкретните мерки, които трябва да се набележат във връзка с установяването на такива нарушения. Синхронизират се действията между контролните органи, които имат правомощия, и започват почти веднага проверките.

Като част от превантивните мерки за опазване на пътната инфраструктура ще се работи и за изграждането на регламентирани площадки за товаренето на дървените трупи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!