Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще внесе проект за декларация против уреждането на украинската кризата по военен път

Снимка: БГНЕС

БСП също ще внесе проект за декларация, с която всички партии да се обявят против уреждане на украинската кризата по военен път. Лидерът на партията Михаил Миков настоя да бъдат защитени етническите българи в Украйна.

Михаил Миков заяви, че "БСП лява България" е за създаване на бърза писта за даване на българско гражданство:

Тогава, когато става въпрос за гражданите с български етнически произход от районите на военните действия. Една такава промяна в закона и едно пренастройване на структурите на службите от държавната администрация, които се занимават с този въпрос, ще бъде знак към нашите сънародници, живеещи в Украйна.

БСП подкрепят всички протести срещу въвличането на страната ни в преки военни действия. Досегашните контрасанкции спрямо Русия не са средство за уреждане на конфликта, а по-скоро нанасят вреди на европейските държави, в това число и на България. Лидерът на БСП подчерта, че българските производители вече усещат загубите:

Не знам дали знаете колко е млякото в момента. 50 стотинки е изкупната му цена, а в същото време европейски страни, в които субсидията е доста по-сериозна, внасят на българския пазар хранителни продукти и по този начин производството на българските  фермери става неконкурентоспособно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!