Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлозар Лазаров: Разкрити са всички убийства и опити за убийства през 2014-а в Бургаско

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

МВР ще предложи законодателни промени за намаляване на кражбите на автомобили, които бележат ръст в цялата страна. Това обяви в Бургас главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Лазаров подчерта, че всички убийства и опити за убийства в Бургаска област през 2014-а година са разкрити.

Промяната в организацията и на оперативно-издирвателната дейност, и на охранителната дейност доведе до много рязък спад в престъпността, основно в комплекса "Слънчев бряг". И тези грабежи, които са разкрити, основно са от мерките, които взеха колегите. Знаете, че жандармерията я предислоцирахме в комплекса по обективни причини, защото лично аз не бях съгласен да стои в Поморие и да пази бабите, докато ходят на кални бани. 

На въпрос дали дисциплинарното уволнение на бившия директор на бургаската полиция Милен Димитров е свързано с отказа му да работи по операция "Червеи" Лазаров отговори:

Отстраняването на господин Димитров няма никакво отношение с изпълнението на функционалните задължения на главния секретар. Но тези "Червеи" мисля, че след като и премиерът, и господин Рашков, който ръководи бюрото за контрол на СРС-та, официално казаха, че аз нямам нищо общо. Трябва ли сега да го повтарям, че аз нямам нищо общо специално за вас.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!