Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IX Международен фестивал "Среща на студентските хорове" ще се проведе от 20 до 23 април 2015 г.

IX Международен фестивал "Среща на студентските хорове" ще даде възможност за среща на младежи от различни страни и техните съвместни изпълнения на шедьоврите на хоровата литература. Събитието включва в себе си няколко концерта в Благоевград и в София от 20 до 23 април 2015 г. Организира се от Американския университет в сътрудничество с Община Благоевград, Полския институт в София, посолството на САЩ и Съюза на българските композитори.

Откриването на форума е на 20 април от 19.00 часа в големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Първи на сцената ще се изявят домакините – Смесен хор на Американския университет в България с диригент проф. д-р Христо Кротев под съпровод на пиано на д-р Николина Кротева. Концертът ще продължи с участието на Вокален ансамбъл „Спектрум“, Университетски смесен хор „Фолк –Джаз формация“ на НВУ – София с диригент Георги Петков.

На 21 април и на 22 април фестивалът продължава в  София, с концерти на Младежка формация „Децата на Орфей“ – София, Камерен смесен хор на БАН, Академичен хор „Света Параскева“ към НХА – София, Младежка хорова капела при НМУ "Любомир Пипков", Смесен хор при Ягелонския университет – Краков, Полша и Академичния хор при Ягелонския университет, Академичен хор "Ангел Малинов" – София и Смесения хор при Американския университет.

Последната фестивална вечер отново е в Благоевград в залата на Драматичния театър с концерт на Камерен хор на 91-ва Немска гимназия – София, Камерна формация "LOTUS NOTES" при Американски колеж – София, Дамски камерен хор „Лира“ – Благоевград, Смесен хор при Ягелонския университет, Краков, Полша и Академичен хор при Ягелонския университет, както и Академичен народен хор при АМТИИ –Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!