Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите по магистралите продължават и през почивните дни

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

Ремонтите по автомагистралите продължават и през почивните дни. От утре се създава специална организация на движението, за  да се улесни трафикът в участъка от 5-и до 90-и  километър на магистрала "Тракия" и на виадукта "Елешница" на магистрала "Хемус". 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни, че ограниченията на скоростта ще останат и призова пътуващите да предвидят повече време за придвижване:

Това, за което водим разговори в момента, и се прави специалната организация с органите на МВР, с КАТ, очакваме от тях да се предложи в най-натоварената посока, да кажем в петък, 1-ви май, в посоката, която е за пътуване, от София, съответно вече към София след края на празниците да има двупосочност в едната от лентите, а в другата лента да е еднопосочно в зависимост от натовареността на посоката на движение. Но това в момента го преценяват специалистите от КАТ, дали няма да създаде предпоставки за ПТП, ако не, ще си е стандартно еднолентово, двупосочно движение в едното платно, пак казвам с ограничение на скоростта. Тази информация детайлно ще бъде описана на сайта www.api.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!