Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС би подкрепило Соломон Паси за кмет на София

Снимка: БГНЕС

ДПС би подкрепило кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София като един от символите на евроатлантизма в България. Партията ще излезе с позиция, когато номинацията стане факт, съобщи край Момчилград лидерът на движението Лютви Местан. Според него Паси е онзи политик от дясното, който пръв е издигнал глас за необходимостта България да бъде член на НАТО. 

Той е един не просто много висок евроатлантик. Смятам, че той е един от символите на евроатлантизма в България. И ДПС, като една от партиите в 43-то НС, която смята, че България трябва да се развива без компромиси като евроатлантическа страна, няма нищо по-естествено една либерална партия да подкрепи един от най-големите либерали в българската политика.

ДПС ще изчака решението на Реформаторския блок за номинацията на Соломон Паси и едва тогава ще излезе със становище. На този етап коментарите са на базата на общата либерална идентичност, уточни Лютви Местан. Той изрази категоричната подкрепа на ДПС по тезата на Реформаторския блок за огласяване цялата истина за Корпоративна търговска банка.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!