Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: ЕС трябва да се включи в регулирането на кризата в Македония

Даниел Митов
Снимка: mfa.bg

Европейският съюз и неговите институции да се включат в регулирането на политическата криза в Македония, за да бъде избегната дестабилизация и етническо напрежение, каза министърът на външните работи Даниел Митов:
Ние желаем да я видим член на Европейския съюз, колкото се може по-скоро. Аз не бих давал съвети по отношение на технологията, какво правителство ще правят, дали ще отиват на избори, дали ще правят техническо правителство, или по някакъв начин ще възстановят доверието в рамките на съществуващите формати. Моят съвет би бил, колкото се може по-бързо да направят така, че да възстановят доверието в политическата среда и да започнат реформи, колкото се може по-бързо. И разбира се, да възстановят диалога между управляващи и опозицията.

Българският първи дипломат настоя България да получава по-голяма финансова помощ от Фонда за миграция и убежища. Той каза, че сме на едно от първите места по брой молби за убежище, а в същото време сме доста назад в класацията на държавите, които получават солидарна финансова подкрепа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!