Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Камерна опера Благоевград подготвят Симфоничен рок концерт за камерен оркестър

Петър Радевски - гост в перадавето "Днес" на Радио Благоевград
Снимка: Радио Благоевград

Автор на проекта Симфоничен рок концерт за камерен оркестър е Петър Радевски, който е директор на Камерна опера- Благоевград. Написах този концерт, защото искам да предложа не само на културната общественост на Благоевград, но и на българската музикална култура един съвременен, модерен концерт в изпълнение на професионалния състав от прекрасни инструменталисти - оркестъра на Камерна опера - Благоевград, казва Петър Радевски.

По думите на автора, в Симфоничния рок концерт публиката ще има възможност да чуе една модерна хармония, смяна на темпо, познати мотиви от любими рок-песни. Мултимедия, светлинните и допълнителните ефекти ще бъдат основна и иновативна среда на шоуто. 

Концертът е в три части: I част - Диалогично, II част - Романтично, III част - Екстремно. Като солисти се изявяват: Милена Томанова - пиано, Зинаида Христова - ударни, Петър Кушлев - виолончело, Емилия Христова - виолончело, Валери Костов - контрабас, Борислав Димитров - вокал. Диригент е Красимир Топалов.

Премиерните представления на Симфоничен рок концерт за камерен оркестър са на 26 и 27 май, от 19 часа, в салона на Камерна опера - Благоевград.

Гостуването на Петър Радевски в студиото на Радио Благоевград в предаването "Днес" с водещ Райна Ванчева, можете да чуете от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!