Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Коалиционните партньори готвят компромат на министър Ненчев

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров предупреди министъра на отбраната Николай Ненчев, че коалиционните партньори му подготвят компромат:

Моят съвет е да подадете оставка, докато е време. Те без това вашите коалиционни партньори ви готвят компромати. В скоро време чувам, че ще излезе нещо, което ще принуди премиерът да ви смени. Подайте оставка навреме, за да спестите тези компромати, които ви готвят.

Министър Ненчев не изрази безпокойство:

Съвсем нормално е господин Сидеров да ми иска оставката. Така се прави. Така трябва да прави опозицията, но би било добре да има и повече аргументи. Абе много хубаво го каза – компромат. Компромат. Да, на компроматите не обръщам внимание.

От известно време партньорите в управлението АБВ настояват за оставката на Николай Ненчев. Груба грешка с необратими последици нарекоха от АБВ последно решението на Военното разузнаване да предаде своите архиви на Комисията по досиетата. Заради признание, че му е бил искан подкуп за ремонт на руски изтребители, Ненчев даде показания пред ДАНС наскоро. Засега премиерът Бойко Борисов казва, че няма намерение да прави промени в кабинета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!