Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нгуен Тан Зунг: Сътрудничеството между България и Виетнам ще се активизира

Снимка: БГНЕС

Политическият диалог с Виетнам е активен, но стокообменът между двете страни е незадоволителен. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като се срещна с виетнамския си колега Нгуен Тан Зунг, който е на посещение у нас:

На тази среща сме се постарали да дадеме преки задачи на министрите в сферата на туризма, IT технологии, в енергетиката, на зелените енергии, културата, спорта, образованието. Надявам се вече след днешната среща да имаме и по добри резултати.

Българският премиер е приел поканата на Нгуен Тан Зунг да направи официално посещение във Виетнам. Той благодари за помощта, която България е оказала на страната му в годините на борба за национална независимост и също постави акцент в активизирането на бизнес контактите:

С премиера Бойко Борисов сме единодушни, че трябва да се предприемат мерки, за да се активизира сътрудничеството. Ние трябва да изградим стратегическо партньорство, което да осигури обмен в областта на отбраната и сигурността, образованието, туризма, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, биотехнологиите. Нашето правителство се ангажира да осигури добра среда за българските инвестиции у нас, каза премиерът на Виетнам Нгуен Тан Зунг.

Днес представители на бизнеса от двете страни провеждат разговори с посредничеството на Агенцията за средни и малки предприятия у нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!