Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите честваха рождението на Димитър Благоев в Банкя

Стотици социалисти се събраха в град Банкя за честването на 159-та годишнина от рождението на Димитър Благоев - основателят на социалистическото движение у нас. 

Честването беше и повод да се чуят критични думи за състоянието на левицата у нас. Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че на подобна годишнина, социалистите трябва да си зададат и въпроса, силни и достойни ли са, за да тръгнат отново напред. Той припомни, че Сергей Станишев е избран за президент на ПЕС за нов мандат и отбеляза, че това е повод за гордост, както за социалистите, така и за българите. Защото това е и признание за самата България.

"Има ли друга партия в България, изключвам тези, които слагат отпред думичките "политическа партия", за да се разграничат от различните бизнессдружения, които днес управляват страната, която да може да погледне назад, към своята история. Да погледне към своите приятели и партньори в Европа, в света, и която да има силата да води българските граждани напред. Ние сме такава партия."

Депутатът от БСП Жельо Бойчев заяви, че политическото и идеологическо творчество на Благоев хвърлят мост през историята и новото предизвикателство. "Да изведем партията, левите идеи, от незавидното положение, в което се намираме. Да направим българската левица тази сила, зад която ще застане по-голяма част от обществото ни."

В Банкя днес бяха раздадени и 50 нови членски книжки на млади социалисти от София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!