Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската петролна и газова асоциация: Наредбата, заради която протестират фермерите, е за противодействие на сивия сектор

По повод протеста на зърнопроизводителите, Българската петролна и газова асоциация излезе с позиция, че наредбата, която задължава фермерите да поставят измервателни устройства на съдовете за гориво, е правилна стъпка за противодействие на контрабандата и сивия сектор. През ведомствените бензиностанции минават безотчетно близо 3 и половина милиона литра дизел на ден - припомни изпълнителният директор на Асоциацията Андрей Делчев:

Тоест те не само зареждат ведомствени автомобили, но и продават на дребно като продават на дребно не подлежат на никакъв контрол. Ето защо ние подкрепихме и подкрепяме всякакви мерки за засилен контрол - не защото са насочени срещу земеделието, а защото трябва да се приключи със сивия сектор в търговията с горива. Онова, което се спряга в момента, е в известен смисъл манипулативно, защото наредбата казва: „Ако искате да продавате на дребно, сложете си измервателни уреди и на ведомствените бензиностанции така, както всички други търговци с горива са го направили“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!