Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рене Карабаш представя "Хълбоци и пеперуди"

Поетичната книга „Хълбоци и пеперуди“ от Рене Карабаш и среща с нея, ще се състои в  Клуб “Библиотеката“, в поредицата срещи "Код червено: литература", организирани от издателство „Жанет 45“. Преди това младата авторка ще гостува в Езикова гимназия "Иван Вазов" - Пловдив по покана на ученици, които са част от училищен библиотечен съвет, като идеята е учениците сами да изберат своя гост и да организират срещата с него. Срещата с Рене Карабаш, което е артистичният псевдоним на Ирена Иванова, в Клуб "Библиотеката" е със свободен вход.

Литераторът Марин Бодаков я рецензира така: Животът и поезията се обичат, но са разделени. Затова стихосбирката на Рене Карабаш е въже за двойно самоубийство. Жилаво и неумолимо, и истински обичливо въже.

Рене Карабаш (1989) завършва приложна лингвистика във Великотърновския университет. Известно време живее и учи в Анже (Франция). Отличена е с първа награда за белетристика на 38-ия Национален студентски литературен конкурс в Шумен през 2015 година. Нейни текстове са публикувани в Литературен вестник, Liternet, Литературен клуб, Открита литература и други. 

В момента живее в София и завършва магистратура по театрална режисура. Режисьор е на миниспектакъла „Театър в колата” и автор на артинсталация „Аномия“. Била е стажант асистент-режисьор на Маргарита Младенова и Теди Москов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!